Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Partly cloudy
30°C
 

Γιορτή στις φυλακές Μαλανδρίνου οργάνωσε ο Αλκέτ Ριζάι

rizaiΜια μικρή γιορτή έστησε εντός των φυλακών Μαλανδρίνου μαζι με φίλους, ο γνωστός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι.

Ο τριανταεννιάχρονος κρατούμενος φέρεται να κατάφερε να εισάγει «κάτω από την μύτη» της ασφάλειας του σωφρονιστικού ιδρύματος δεκάδες φιάλες αλκοολούχων ποτών, σακούλες πάγου, πλαστικά ποτήρια καθώς και λιγοστούς ξηρούς καρπούς, για το... πάρτυ που σχεδίαζε.

Οι «προμήθειες» ήταν καλά κρυμμένες σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία εντός των φυλακών και φανερώθηκαν μόλις μερικά λεπτά πρωτού ακουστεί η πρώτη νότα από τα μεγάφωνα της φυλακής.

Η γιορτή είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια δηλαδή του βραδινού προαυλισμού των κρατουμένων. Ο χώρος όπου προαυλίζονται οι κρατούμενοι είχε στολιστεί με γιρλάντες, ενώ στους συμμετέχοντες θα παράσχονταν καραμούζες και κωνικά καπελάκια. Οι ανυποψίαστοι κατάδικοι βγήκαν από τα κελιά τους για να αντικρίσουν έκπληκτοι στρωμένα τραπέζια, με τα ποτά και τα λοιπά υλικά ακουμπισμένα πάνω τους. Το πάρτυ που αργότερα παραδέχτηκε να έχει οργανώσει ο Ριζάι, ξεκίνησε με την εμφάνιση των πρώτων κρατουμένων στο προαύλιο.

Οι μουσικές επιλογές έγιναν από φιλόμουσο αφρικανό κρατούμενο. Η αρχή έγινε ήρεμα με το «Don’t call me nigger, whitey», ένα τραγούδι του αμερικάνικου συγκροτήματος Sly and the Family Stone, προκειμένου να «ζεσταθούν» και να μπουν στο κλίμα οι παρευρισκόμενοι. Το πρόγραμμα για τη συνέχεια επεφύλασσε πιο ροκ και πανκ ήχους, που έκαναν τους κρατούμενους να διασκεδάσουν και να χορέψουν. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα «Avenues & Alleyways» από τους Καλιφορνέζους Rancid, «Bash the fash» των Σκωτσέζων Oi Polloi, ενώ δεν έλειψαν και ισπανικοί ρυθμοί, όπως το «A la mierda» των Μαδριλένων Ska-P.

«Μουδιασμένοι» οι φύλακες του ιδρύματος, δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, βλέποντας τα χαμόγελα και το κέφι των κρατουμένων. Η γιορτή των τρόφιμων κράτησε περίπου δύο ώρες και έφτασε στο τέλος της όταν ακούστηκε το «Police and thieves» του αγγλικού συγκροτήματος The Clash και οι φύλακες αναγκάστηκαν να επέμβουν, διαλύοντας τη συνάντηση. Οι φυλακισμένοι οδηγήθηκαν ήσυχα στα κελιά τους, ικανοποιημένοι από την ξεχωριστή βραδιά που τους προσέφερε η πρωτοβουλία του Αλκέτ Ριζάι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού» η κατάσταση στις φυλακές Μαλανδρίνου έχει πλέον εξομαλυνθεί, ενώ για την ώρα παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους ο Ριζάι αποφάσισε να διοργανώσει αυτή την ιδιαίτερη γιορτή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.