Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Συνελήφθη σπείρα που έριχνε πέτρες στα drones στην Ανάβυσσο

Μια σπείρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που έχει διαπράξει τουλάχιστον επτά καταρρίψεις drone και τρεις αναχαιτίσεις τους τελευταίους έξι μήνες στην Ανάβυσσο, με θύματα κυρίως ελικοπτεράκια αεροφωτογραφιών, αλλά και πλεούμενα, συνέλαβε το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία της Ασφαλείας μετά την τελευταία τους επίθεση.

Οι νεαροί δράστες, είναι ηλικίας 16, 15, 15 και 14 χρόνων.

Μάλιστα, για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και να τα φέρουν σε «ακτίνα βολής» οι ανήλικοι δράστες χαιρετούσαν εγκάρδια από μακριά τα drones τα οποία στη συνέχεια πλησίαζαν από περιέργεια. Τότε, οι νεαροί πετούσαν πέτρες, αναπτήρες, κέρματα, και άλλα αντικείμενα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, συστάθηκε ειδική ομάδα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στην οποία ανατέθηκε η αναζήτηση, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Στα σπίτια των τεσσάρων, βρέθηκαν συνολικά 1637 αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να πεταχτούν σε drone και να προκαλέσουν την κατάρριψή τους, τα οποία και κατασχέθηκαν όλα. Οι γονείς των ανηλίκων δεν έχουν πλέον τασάκια.

Κατά την απολογία τους, και οι δύο από τους τέσσερις παραδέχτηκαν την πράξη τους. Συγκεκριμένα ο 14χρονος ανέφερε ότι έμπνευσή του αποτελούν οι κυνηγοί του παρελθόντος, αλλά και το μουσικό συγκρότημα Muse.

Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες-ιδιοκτήτες μη-επανδρωμένων που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων με τη μεθοδολογία αυτή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο τηλέφωνο 210-6476541.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.