Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Περίγελος του γραφείου ο νεαρός ασκούμενος που φοράει καθημερινά κοστούμι

georgakopoulosΣτιγμές άπειρου γέλιου έχει χαρίσει σε συναδέλφους του ο νεαρός απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση σε τμήμα μάρκετινγκ γνωστής εταιρείας μπισκότων μόλις πριν δύο εβδομάδες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις και συγκεκριμένα την επιλογή του να φοράει καθημερινά κοστούμι, παρά το γεγονός ότι όλοι εκτός του διευθυντή προσέρχονται στο γραφείο με τζιν, φούτερ και αθλητικά παπούτσια.

Ο 24χρονος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκαλείται πλέον από όλους τους συναδέλφους του «κύριος Γεωργακόπουλος» έχει τυπικά αναλάβει καθήκοντα copywriting, ωστόσο έχει βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου όλοι του φέρονται σαν να είναι στέλεχος. Έτσι, για να περνούν την ώρα τους δημιουργικά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της μπισκοτοβιομηχανίας, έχουν αναλάβει ο καθένας από ένα κομμάτι της περιποίησης του κυρίου Γεωργακόπουλου.

Έτσι, ο Μηνάς από το λογιστήριο του σερβίρει κάθε πρωί τον καφέ του, η Μαργαρίτα από τις πωλήσεις τον καλημερίζει με μια εφημερίδα στο γραφείο του, το τμήμα εταιρικής στρατηγικής ζητά την έγκρισή του για σημαντικές αποφάσεις και οι άλλοι ασκούμενοι του δείχνουν καθημερινά τα προγραμματισμένα post των κοινωνικών δικτύων για να πάρουν την άποψή του.

Ο κύριος Δημήτρης, 54χρονος υπάλληλος στην αποθήκη διηγείται: «Στην αρχή σκέφτηκα, μα καλά, δεν του έχει πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται να φοράει κοστούμι και γραβάτα; Μετά κατάλαβα την τρομερή ευκαιρία που έχουμε όλοι τώρα να σπάσουμε την ανία μας. Εγώ προσωπικά το διασκεδάζω όταν τα απογεύματα προσφέρομαι να γυαλίσω τα παπούτσια του και βλέπω το πρόσωπό του να γεμίζει αυτοπεποίθηση όταν μου λέει "Όχι, ευχαριστώ Δημήτρη παιδί μου". Το καλύτερο που κάναμε με τα παιδιά της αποθήκης ήταν μια μέρα που ζωγραφίσαμε με μπογιά μια θέση πάρκινγκ μπροστά από την είσοδο των γραφείων και βάλαμε ένα ταμπελάκι που έγραφε “κύριος Γεωργακόπουλος”. Από τότε παρκάρει εκεί, και πεθαίνουμε στα γέλια κάθε φορά που περνάμε».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τη διευθύντρια προσωπικού, για μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Η ίδια ενημερώνει πως «η πρόσληψη έγινε μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί η εταιρεία το πρόγραμμα των voucher του Ο.Α.Ε.Δ και για να τονώσει το ηθικό των εργαζομένων προσφέροντάς τους την ευκαιρία να κοροϊδεύουν καθημερινά έναν ματαιόδοξο νέο απόφοιτο Πανεπιστημίου


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.