Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Δημοσκόπηση στο 3ο νηπιαγωγείο Κηφισιάς: Πολύ πιο νόστιμες οι πράσινες κάμπιες από τις καφέ

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο διάλειμμα πριν από την ώρα δραστηριοτήτων κηπουρικής, στο προαύλιο του νηπιαγωγείου και κατέγραψε διαφορά 15 μονάδων στην πρόθεση φαγώματος μεταξύ της πράσινης κάμπιας και της καφέ.

Πιο αναλυτικά, από το δείγμα των 36 νηπίων, τα 24 αν είχαν την επιλογή «σίγουρα» ή «σχεδόν σίγουρα» θα προτιμούσαν να γευτούν μία πράσινη κάμπια caterpillar από μία καφέ, σαν αυτές που συναντάμε σε ορισμένα δέντρα (αχλαδιές, κυδωνιές κλπ), ενώ μόλις τα 9 θα επέλεγαν αντίστροφα.

Επιπλέον, ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μόλις 3 από τα παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών δήλωσαν πως θα έτρωγαν και τις δύο όταν η δασκάλα δεν κοιτούσε.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εν λόγω έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ουσιαστικά την τάση που φαίνεται να υπερισχύει τα τελευταία χρόνια, με τις πράσινες κάμπιες να διατηρούν σαφές προβάδισμα στις προτιμήσεις των νηπίων.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο το πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στο μέλλον, ειδικά μετά την εκδρομή του νηπιαγωγείου στο δάσος τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, τα νήπια δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα καθώς συμπτωματικά εκείνη τη στιγμή ένα γατάκι σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Μόνο 2-3 παιδάκια που κάθονταν στην αριστερή πτέρυγα και ήταν και εκείνα που ψήφισαν «και τις δύο», άρχισαν να ξύνουν τη μύτη τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.