Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Αδιάβροχες φωτοβολίδες ψάχνει εναγωνίως 25χρονος φαν του Θανάση που έχει εισιτήριο για το Helmos Mountain Festival

Έναν αγωνιώδη αγώνα ενάντια στον χρόνο έχει ξεκινήσει ο 25χρονος Λεωνίδας, φαν του Θανάση (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) και κάτοχος τριήμερου εισιτηρίου για το φεστιβάλ του Χελμού, μόλις ανακάλυψε πως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα βρέχει όλο το τριήμερο.

Αμέσως, στο μυαλό του Λεωνίδα, φοιτητή Μηχανολογίας, σχηματίστηκε το αμείλικτο ερώτημα: σβήνουν οι φωτοβολίδες στη βροχή; Μη χάνοντας στιγμή, απευθύνθηκε σε γνωστό κατάστημα με ναυτικά είδη, όμως δεν έβγαλε άκρη καθώς οι υπάλληλοι δεν έδειχναν να καταλαβαίνουν τι ρωτάει και τον κοιτούσαν περίεργα.

Αλλά ούτε και στο Instagram κατάφερε να βρει την απάντηση που αναζητούσε. Εκεί το μήνυμα του 25χρονου ξεκινούσε παραθέτοντας στίχους του Θανάση (Παπακωνσταντίνου): «Δροσοσταλίδα το πρωί / το μεσημέρι λάμια / και παραγιός το απόβραδο / που φεύγει απ' τη δουλειά. / Τη νύχτα σιτοκαλαμιά / που σπίρτο την ανάβει. / - Πες μας, πού πας; / - Μέσα στη φωτιά», με τους φίλους και ακολούθους του να απαντούν κι εκείνοι με στίχους αλλά να μην απαντούν στο ερώτημα για το πού θα βρει αδιάβροχες φωτοβολίδες.

«Μιάμιση μέρα έχει απομείνει, να δούμε αν θα τα καταφέρω. Πιστεύω πως τελικά θα βρεθεί λύση αλλά αν όχι μάλλον θα βρω να πουλήσω το εισιτήριο και δεν θα πάω, δεν νοείται συναυλία Θανάση χωρίς φωτοβολίδες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας μιλώντας στο «Κουλούρι».

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακόμα δεν έχει φανεί φως στο τούνελ, ωστόσο στο μυαλό του 25χρονου έχει παρεισφρήσει άλλη μία ανησυχία, σχετικά με το αν θα μπαίνει το νερό της βροχής στο μπουκαλάκι με τη ρακή, οπότε πλέον αναζητεί πλαστικά μπουκαλάκια που μπορούν να σφραγιστούν ξανά μετά το άνοιγμα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.