Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Κοινά σύμβολα σε όλες τις τουαλέτες από το 2013

Μια απόφαση που αναμένεται να χαροποιήσει πολλούς "μπερδεμένους" θαμώνες χώρων αναψυχής πήρε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από προσφυγή του Συνηγόρου του Πολίτη. Συγκεκριμένα, από 1/1/2013 όλες οι δημόσιες τουαλέτες αναμένεται να έχουν ένα και μοναδικό σύμβολο που να διαχωρίζει αυτές των γυναικών από αυτές των ανδρών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα παράπονα που έφταναν στον Συνήγορο του Πολίτη ήταν όλο και περισσότερα καθώς μπαρ και καφετέριες κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούσαν όλο και πιο περίεργους συμβολισμούς για το διαχωρισμό των τουαλετών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα καφετέριας στην Πολιτεία που απαιτούσε την επίλυση ενός μικρού γρίφου ο οποίος ήταν γραμμένος σε αρχαία αραμαϊκά, προκειμένου ο πελάτης να καταφέρει να ξεχωρίσει ποιές είναι οι ανδρικές τουαλέτες και ποιες οι γυναικείες.

Το φαινόμενο αυτό δημιουργούσε συχνά παρεξηγήσεις οι οποίες  δημιουργούσαν εντάσεις και έφταναν μέχρι και σε τσακωμούς. Έτσι λοιπόν, το ΣτΕ πήρε την απόφαση οι ανδρικές τουαλέτες να γράφουν με μεγάλα γράμματα "ΑΝΔΡΕΣ" και οι γυναικείες "ΓΥΝΑΙΚΕΣ" προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες παρεξηγήσεις. Σε περίπτωση που καποιο κατάστημα δεν τηρήσει την παραπάνω απόφαση και επιλέξει διαφορετικά σύμβολα θα τιμωρείται με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Επόμενο αίτημα που αναμένεται να εξετάσει το ΣτΕ και πάλι έπειτα από καταγγελία του Συνηγόρου του Πολίτη, είναι η τοποθέτηση κοινών νιπτήρων σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες, καθώς τα νέα αυτοματοποιήμενα συστήματα (με οπτικές ίνες, κίνηση χεριών κλπ) οδηγούν τους πελάτες σε σύγχυση που καταλήγει σε χαμηλή αυτοπεποίθηση αλλά και κακή προσωπική υγιεινή καθώς οι 2 στους 3 επιλέγουν να μην πλύνουν τελικά τα χέρια τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.