Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Νέο, ιστορικό ρεκόρ στην πασιέντζα σημειώθηκε στην εφορία Κοζάνης

Μια πρωτοφανής επιτυχία σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Εφορίας στην Κοζάνη, όπου υπάλληλος κατόρθωσε να ολοκληρώσει επιτυχώς 121 παρτίδες πασιέντζας σε μία εργάσιμη ημέρα. Η επιτυχία ανήκει στον κ. Σωκράτη, υπάλληλο στην Εφορία Κοζάνης για περισσότερες από δύο δεκαετίες και έρχεται να καταρρίψει το θρυλικό ρεκόρ που κατείχε λιμενικός στην Ζακύνθο από το 1999, με 107 ολοκληρωμένες παρτίδες. solitaire

«Ο Σωκράτης είχε έρθει ορεξάτος από νωρίς εκείνη την ημέρα», θυμάται η κα. Λένα, προϊσταμένη του υποκαταστήματος. «Άνοιξε τον υπολογιστή του και, όπως κάθε μέρα, ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι. Μέχρι να τελειώσει τον πρώτο καφέ είχε τελειώσει μοναχά τέσσερις παρτίδες. Φαινόταν κάπως απογοητευμένος, όμως δεν το έβαλε κάτω». Πράγματι η επιμονή του κ. Σωκράτη ανταμείφθηκε, αφού με τον δεύτερο καφέ της ημέρας ξεκίνησε να βλέπει τα... «ηλεκτρονικά τραπουλόχαρτα» να κατρακυλάνε στην οθόνη του όλο και συχνότερα. Μέχρι τις 11.30 πμ είχε καταφέρει να ξεπεράσει τις 75 επιτυχημένες παρτίδες και συνέχιζε. «Δεν άφησα να καταλάβει κάτι, αλλά τον παρακολουθούσα από νωρίς. Προτιμώ να μην πιέζω τους υπαλλήλους μου και έκανα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Σε εκείνο το σημείο ήξερα όμως ότι ο Σωκράτης ήταν κοντά στο όνειρο», παραδέχεται η κ. Λένα.

Τρεις καφέδες, ένα τοστ και πολλά τσιγάρα αργότερα, ο σαρανταοκτάχρονος κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του λιμενικού, με τους συναδέλφους του και λιγοστούς πολίτες που είχαν προσέλθει για να εξυπηρετηθούν στο υποκατάστημα να βρίσκονται στο πλευρό του. Όπως ήταν αναμενόμενο η κατάρριψη του ρεκόρ προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά σε όλους και έδωσε δύναμη στον υπάλληλο να συνεχίσει.

Τελικά το ίδιο μεσημέρι το κοντέρ σταμάτησε στον αριθμό 121, με τον κ. Σωκράτη φανερά καταβεβλημένο από την προσπάθεια, με τα μάτια του στεγνά από την ακτινοβολία της οθόνης, αλλά συνάμα συγκινημένο και περήφανο για την επιτυχία του. Με ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 70%, το ρεκόρ του εφοριακού ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο, βάζοντας ψηλά τον πήχη για τις επόμενες γενιές. Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με το «Κουλούρι», ο κ. Σωκράτης παρουσιάστηκε συγκρατημένος λέγοντας: «Χαίρομαι πάρα πολύ για την επιτυχία μου. Τόσα χρόνια στην υπηρεσία, ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά. Ας αποτελέσει το ρεκόρ αυτό παράδειγμα για τους νεότερους συναδέλφους, στις δύσκολες περιόδους κρίσης και εφεδρείας που επηρεάζουν σύσσωμο τον δημόσιο τομέα».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.