Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Το μαγικό «τρία στα τρία» σε τεστ κορονοϊού και γρίπης Α και Β πέτυχε φοιτητής από το Αγρίνιο

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα που ήδη οδεύει προς δημοσίευση στο περιοδικό Nature πέτυχε ο 19χρονος Αλκιβιάδης, δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο, ο οποίος αντίκρισε συνολικά 5 κόκκινες γραμμούλες στο τεστ κορονοϊού και γρίπης Α/Β που έκανε χθες το πρωί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για παγκόσμια «πρώτη» καθώς μέχρι τώρα ποτέ δεν έχει καταγραφεί τριπλό θετικό τέτοιο τεστ. Στο παρελθόν ωστόσο έχουν καταγραφεί ταυτόχρονα θετικές ενδείξεις για κορονοϊό και γρίπη Α, γρίπη Α και γρίπη Β, καθώς και συνδυασμοί κορονοϊού και γρίπης μαζί με μια σειρά άλλων παθήσεων, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, οι μαγουλάδες και η νόσος Περονί.

Προς το παρόν ο 19χρονος έχει ήπια συμπτώματα, μια μικρή ατονία, κούραση και κάποια ρίγη ανά διαστήματα (σ.σ. ο Αλκιβιάδης δεν έχει θερμόμετρο), τα οποία αντιμετωπίζει με ζεστό γαλλικό καφέ, μπανάνες και αναβράζουσες πολυβιταμίνες με ψευδάργυρο.

Το «Κουλούρι» εύχεται περαστικά στον φοιτητή και δεσμεύεται πως θα ενημερώσει τους γονείς του, που ακόμη δεν ξέρουν τίποτα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.