Ιουλιανά
Clear sky
35°C
 

Χιλιάδες άλογα συρρέουν στη Νάουσα για το φάιναλ φορ του πόλο με άλογα

Έως και 20.000 ίπποι από όλον τον κόσμο αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη Νάουσα για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων πόλο με άλογα το ερχόμενο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή που έχει κυριολεκτικά ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της πόλης για να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

Τα άλογα έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν και να γεμίζουν τους ξενώνες της περιοχής και τα τοπικά μπαρ, όπου παραγγέλνουν κυρίως ουίσκι. «Τέτοια αλογοσυρροή είχαμε χρόνια να δούμε» μαρτυρούν οι κάτοικοι, με ολόκληρη την πόλη να ζει τις τελευταίες ημέρες στους ρυθμούς του φάιναλ φορ.

Ασφαλώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν λείπουν και τα παρατράγουδα, με κάποια άλογα να ρουθουνίζουν μετά από μερικά ποτά ή να στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες με στοιχηματισμό στους δρόμους. Ωστόσο πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που επιλύθηκαν γρήγορα με την επέμβαση της αστυνομίας και την επιβολή κυρώσεων στα παραβατικά μέλη της οικογένειας των ιππιδών.

Πλέον, όσο πλησιάζουν οι μέρες, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στους ημιτελικούς της Παρασκευής και τον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας, όπου οι αθλητές του πόλο θα κολυμπήσουν και θα παλέψουν για τη νίκη, με τα άλογα να τους παρακολουθούν από την εξέδρα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.