Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Διαρκείας στη Θύρα 4 αγόρασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Το παρόν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής έδωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, τηρώντας έτσι την υπόσχεση που έδωσε στον στενό του φίλο, Ιβάν Σαββίδη. Η έκπληξη ωστόσο ήταν πως δεν πήγε στα επίσημα, όπως θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος, αλλά έγινε «ένα» με το πιο ένθερμο κομμάτι του κόσμου του ΠΑΟΚ, στη Θύρα 4. Μάλιστα, πάνω στην έξαψη του έβγαλε και το κοντομάνικο μπλουζάκι που φορούσε, μοιάζοντας ακόμα περισσότερο με τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, όπως και τον απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Εκεί που έμειναν όμως όλοι άναυδοι ήταν όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξέσπασε με τους οπαδούς φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του κράτους της Αθήνας, ενώ προσπάθησε μαζί με τους σωματοφύλακες του να σιγοτραγουδήσει και τα γνωστά συνθήματα «Ήρθαμε πάλι να προσκυνήσουμε» και  «Θέλω τον Δικέφαλο στον τάφο μου απάνω».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα σε Ρώσους δημοσιογράφους: «Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, όπως μου την είχε περιγράψει ο Ιβάν, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Έχω ήδη αγοράσει διαρκείας και θα έρχομαι όσο συχνότερα μπορώ», για να συμπληρώσει με νόημα: «Ελπίζω αυτή η ομάδα να ανταμειφθεί με μία καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και γιατί όχι να αποκτήσει επιτέλους και το δικό της γήπεδο, αλλά στην Πόλη… Εγώ σίγουρα θα βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση». Ερωτηθείς δε για την περαιτέρω πορεία της ομάδας τόνισε:  «Ακολουθούν φαινομενικά εύκολα ματς, αλλά η ομάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική. Η σοβαρότητα στα επόμενα παιχνίδια θα δείξει από τι 'μέταλλο' είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα».

Τέλος, διπλωματική ήταν η απάντηση του σχετικά με την πρώτη του εμπειρία με τη ρετσίνα: «Να δηλώσω καταρχάς πως το αγαπημένο μου ποτό είναι βότκα διπλής απόσταξης. Ωραία ήταν και η ρετσίνα, αλλά μου φάνηκε σαν αναψυκτικό. Θα έχω όμως ελπίζω την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.