Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Διορθώθηκε η βλάβη στο πληκτρολόγιο 65χρονου που έβαζε κόμματα αντί για αποσιωπητικά

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 65χρονου Αριστοτέλη Χ. με την τεχνολογία, μιας και επιτέλους επιδιορθώθηκε η βλάβη στο πληκτρολόγιο του που τον ανάγκαζε να βάζει κόμματα αντί για αποσιωπητικά στα όσα σχολίαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 65χρονος συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού αντιλήφθηκε τη βλάβη τον περασμένο μήνα, όταν έτυχε από καθαρή σύμπτωση να διαβάσει το σχόλιο που είχε μόλις γράψει κάτω από ανάρτηση είδησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είχε αφήσει τον φορητό υπολογιστή πάνω στο πλυντήριο και είδε την αντανάκλαση από τον καθρέφτη του μπάνιου όσο βούρτσιζε τα δόντια του.

«ΝΑ σασ δω τι θα λέτε αν ξαναμπει η Αμερική σε καμια Συρία, Ιραν η Ιράκ,,, μονό για τη Ρωσία σας πιασανε τώρα οι ευαισθεισίες,,,», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αριστοτέλης όταν είδε τα κόμματα αισθάνθηκε απίστευτη ντροπή και αμέσως απευθύνθηκε στον 25χρονο ανιψιό του που ξέρει από υπολογιστές, για να τη διορθώσει. Ωστόσο ούτε εκείνος μπορούσε να εντοπίσει τη βλάβη και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποστείλει το λάπτοπ στα κεντρικά της κατασκευάστριας εταιρείας, στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Εκεί, μετά από έρευνες 20 ημερών, οι τεχνικοί απομόνωσαν τη βλάβη στο υποσύστημα PS/2 - NKRO της μητρικής κάρτας του υπολογιστή και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική ακίδα 37, η οποία όπως φαίνεται είναι πιθανό να δυσλειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο μετά από 15 με 20 χρόνια χρήσης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία φυσικά επιδιόρθωσε το πρόβλημα στο πληκτρολόγιο του κ. Αριστοτέλη και επιπλέον ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένη να αντικαταστήσει δωρεάν την εν λόγω ακίδα και σε όλα τα υπόλοιπα πληκτρολόγια με αυτή τη δυσλειτουργία, αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα www,mycomputer,com,gr.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.