Αφρικανικά πόνι
Clear sky
28°C
 

Μουσική ιδιοφυΐα στη Λέρο: 10χρονη ξεχωρίζει τα τραγούδια των Strokes

Το παιδί που μπορεί να ξεχωρίζει όλα τα τραγούδια των Strokes, μια μουσική ιδιοφυΐα, κατά πολλούς ο Μότσαρτ της εποχής μας, είναι Ελληνίδα, μόλις 10 ετών και είναι από το Λακκί Λέρου.

Ο λόγος για την 10χρονη Στυλιανή Πνευματικού, το παιδί-θαύμα που θα λάβει το παγκόσμιο βραβείο Μουσικής Sciacca 2023.

Το παιδί-θαύμα από το Λακκί, στα τρία της, ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα πιάνου. Στο σπίτι οι δικοί της δεν είχαν το μουσικό όργανο για αυτό πήγαινε στη θεία της.

Μια μέρα, το σπίτι της επισκέφθηκε ο μουσικός Λάμπης Κουντουρόγιαννης. Ενθουσιασμένος από το παίξιμο της νεαρής, της έκανε ένα πρόχειρο τεστ δοκιμάζοντας τις μουσικές της ικανότητες. Έκατσε στο πιάνο και έχοντας την απέναντί του, της ζήταγε να αναγνωρίσει τα τραγούδια που έπαιζε. Η Στυλιανή πέτυχε σε όλες τις ερωτήσεις.

Τότε, ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης ενθουσιασμένος, άρχισε να παίζει όλα τα τραγούδια των Strokes - του αγαπημένου του συγκροτήματος - και έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν η μικρή απαντούσε σωστά με το όνομα του τραγουδιού και το όνομα του άλμπουμ για πάνω από 30 τραγούδια στη σειρά.

Έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα 100 καλύτερα ταλέντα του κόσμου στα πρόσφατα Global Child Prodigy Awards, ήταν η νεότερη πιανίστα που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και ταυτόχρονα η νεότερη Ελληνίδα σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Η Στυλιανή Πνευματικού έχει λάβει πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, που αποτελούν παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μουσικό μέλλον, με τη συγκεκριμένη στα βραβεία Sciacca να αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τη νεαρή μουσικό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.