Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Σε «mashup» ταινίες καταφεύγει το Hollywood

Untitled-2-sc54PP2e.1361869957Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η έμπνευση των δημιουργών ταινιών στο Hollywood δείχνει να έχει «στερέψει». Το φαινόμενο της επανέκδοσης παλιών επιτυχημένων φιλμ γίνεται όλο και πιο συχνό ενώ έργα τα οποία αντικειμενικά έχουν κάνει τον κύκλο τους, αποκτούν συνέχειες χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Τα έντονα παράπονα του κοινού σε όλο τον κόσμο δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά των μεγάλων σκηνοθετών της Λεωφόρου των Αστεριών, οι οποίοι με απανωτές συναντήσεις προσπαθούν εδώ και καιρό να βρουν λύσεις πριν το πρόβλημα πάρει διαστάσεις και οι θεατές γυρίσουν οριστικά την πλάτη τους στην έβδομη τέχνη.  30 καταξιωμένοι σκηνοθέτες συναντιούνται καθημερινά στο λόφο του Hollywood, ακριβώς κάτω από τη διάσημη επιγραφή και ανταλάζουν ιδέες προκειμένου να σώσουν την τέχνη που υπηρετούν.

Στις πρώτες συναντήσεις ήταν δύσκολο για τους διάσημους σκηνοθέτες να ξεφύγουν από τα τετριμμένα. Έτσι, έπεσαν στο τραπέζι ιδέες όπως μια νέα τριλογία Μπάτμαν, 10 νέες ταινίες Saw, 3 νέες τριλογίες Star Wars και 4 νέες ταινίες με τα πάθη του Χριστού. Στη συνέχεια προτάθηκε να αντιμετωπιστούν οι ταινίες αυτές υπό διαφορετικό πρίσμα. Έτσι, στην καινούρια επανέκδοση του Μπάτμαν θα βλέπουμε μόνο τη ζωή του Μπρους Γουέιν, ο οποίος θα έχει φετίχ με τις γάτες και τα δερμάτινα ενώ στις 10 συνέχειες του Saw θα μεταφερθούμε στο νοσοκομείο όπου ο πρωταγωνιστής θα παλεύει να ξεπεράσει την επάρατη νόσο. Αμφότερες οι ιδέες ωστόσο κρίθηκαν κοινότυπες και απορρίφθηκαν.

Επόμενη πρόταση η οποία έπεσε στο τραπέζι ήταν να καταφύγουν οι δημιουργοί σε ιδέες οι οποίες δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ στο παρελθόν. Στο τραπέζι έπεσαν ταινίες στις οποίες θα πρωταγωνιστούν μόνο νάνοι, έργα τα οποία θα έχουν κανονική πλοκή αλλά θα παρεμβάλονται από αληθινές σκηνές σκληρού πορνό και φιλμ στα οποία θα προβάλλονται απλά οι σελίδες του σεναρίου και το κοινό θα τις διαβάζει. Καμμία από αυτές τις προτάσεις ωστόσο δεν ικανοποίησε αρκετά την επιτροπή και τελικά η λύση δόθηκε από έναν άστεγο ο οποίος διαμένει μόνιμα στον επίμαχο λόφο.

Ο άστεγος πρότεινε τη λύση του «mashup», ήτοι της ένωσης ταινιών, η οποία και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Έτσι, σύντομα θα δούμε διάσημες υποθέσεις ταινιών ενωμένες σε ένα έργο. Μερικά παραδείγματα μάλιστα έχουν ήδη διαρρεύσει. Έτσι, το ημερολόγιο της Bridget Jones αναμένεται να ενωθεί με το American Psycho και η πρωταγωνίστρια Rene Zellweger θα βρίσκει τραγικό θάνατο μόλις στα πρώτα 10 λεπτά της ταινίας. To Sex and The City θα ενωθεί με το Godzilla και οι 4 φίλες θα δίνουν σκληρή μάχη με τη πελώρια σαύρα για να μείνουν ζωντανές, ενώ παράλληλα θα επιχειρούν να κρατήσουν ζωντανή και την ερωτική τους ζωή εκφράζοντας ανοιχτά τα συναισθήματα τους. Όλες οι ταινίες του Tim Burton θα γίνουν μια, με πρωταγωνιστές τον Johnny Depp και την Helena Bonham  Carter ενώ το Star Wars θα ενωθεί με το Star Trek με στόχο να οδηγηθούν οι φανατικοι φίλοι των δυο ταινιών σε πόλεμο και εν τελει σε οριστικό αφανισμό. Τέλος, ο Κουέντιν Ταραντίνο πρότεινε την ένωση του Home Alone με το Brokeback Mountain, αφήνοντας μουδιασμένους τους παρισταμένους.

Οι πρώτες παραγωγές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες στις αρχές του 2014 ενώ την ιδέα φαίνεται να ζήλεψε και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ο οποίος σκοπεύει να ενώσει όλες του τις σειρές σε μια, η οποία θα κυκλοφορήσει υπό τον τίτλο: «Δυο μέρες μόνο να με προσέχεις και ύστερα κλείσε τα μάτια και κάνε 3 ευχές ή και 4, άλλωστε η ζωή μας μια βόλτα» και στην οποία θα υποδύεται έναν ανάπηρο ζωγράφο ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη μητέρα του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.