Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Ξεχωριστό Φ.Π.Α. για κάθε μαθητή βάσει ύψους και βάρους εξετάζει η κυβέρνηση

200115110914_4968Τη χρυσή τομή στο «καυτό» ζήτημα της αύξησης του Φ.Π.Α. στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης φαίνεται πως κατάφερε να βρει έπειτα από πολύωρες συζητήσεις και απανωτές συσκέψεις η κυβέρνηση.

Έτσι, ύστερα από εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως η συγκεκριμένη φορολογία θα εξαρτάται στο εξής από το ύψος και το βάρος του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει λάβει το «πράσινο φως» από την πλευρά των θεσμών και ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της στα εκπαιδευτήρια της χώρας.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν αρνήθηκαν να σχολιάσουν την παραπάνω εξέλιξη. «Οι μαθητές που διαθέτουν πλεόνασμα βάρους απαιτούν υψηλότερες δαπάνες από αυτούς που ακολουθούν το μέσο όρο. Ένας ευτραφής μαθητής οδηγεί τις καρέκλες σε γρηγορότερη φθορά, οδηγεί τα σχολεία στο να προμηθευτούν μεγαλύτερα θρανία, ενώ αναγκάζει τα κυλικεία σε ταχύτερες παραγγελίες, λόγω της υψηλής ζήτησης σε τυρόπιτες, πεϊνιρλί και αναψυκτικά. Από την άλλη, οι ψηλοί μαθητές «βρίσκουν» στην κάσα της πόρτας, οδηγώντας συχνά σε επισκευή ή ακόμα στην αντικατάστασή της. Επομένως, είναι λογικό οι μαθητές αυτοί να φορολογούνται υψηλότερα σε σχέση με αυτούς που είναι λεπτοί και μετρίου αναστήματος», εξηγούν χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό, με σκεπτικισμό, ανησυχία και προβληματισμό έχουν υποδεχθεί τη σχετική είδηση οι γονείς των μαθητών. «Η Αννούλα έφαγε αργά χθες το βράδυ σουβλάκι και έφτασε πλέον να έχει ΦΠΑ 18,62%. Της είπα μάλιστα, "αύριο θα πάμε να γραφτούμε στο σχολείο, μη φας πολύ", αλλά δεν με άκουσε», δηλώνει με απόγνωση η μητέρα νεαρής μαθήτριας, με έναν απεγνωσμένο πατέρα να συμπληρώνει: «Ο Γιαννάκης ξεκίνησε μπάσκετ και με τις ασκήσεις που κάνει έχει ψηλώσει 6 πόντους σε μόλις 2 βδομάδες. 21,59% έφτασε το ΦΠΑ του. Δεν ξέρω πώς θα τα βγάλω πέρα».

Τέλος, διαστάσεις μάστιγας έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει στα ιδιωτικά σχολεία η παράνομη διακίνηση διουρητικών ουσιών που χρησιμοποιούνται από πυγμάχους και αρσιβαρίστες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των γονέων να μειώσουν το βάρος των παιδιών τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.