Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
17°C
 

Επενδύσεις σε περίπτερα από γερμανικά κεφάλαια

Γερμανικές επενδύσεις φαίνεται να προσελκύει στη χώρα μας η ανακοίνωση του «ανοίγματος» των περιπτέρων. Η απόφαση του Υπουργείου Αμύνης να «ελευθερώσει» το επάγγελμα του περιπτερά κέντρισε το ενδιαφέρον του γερμανικού επενδυτικού κολοσσού Froehliche Beteiligungen, που σχεδιάζει να ανοίξει αλυσίδα από περίπτερα σε όλη την επικράτεια.

Η Froehliche Beteiligungen βολιδοσκοπούσε από καιρό την ελληνική αγορά με σκοπό να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε διαφόρους τομείς της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν γίνει συζητήσεις για την εποχική αγορά που περιλαμβάνει ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης, εν μέρει με στόχο να μην παραπλανούνται οι ξένοι τουρίστες από ντόπιους επιτήδειους, δίχως όμως να επιτευχθεί συμφωνία. Η είδηση του «ανοίγματος» των περιπτέρων αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των Γερμανών, οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να τους υποβάλουν την προσφορά τους.

Η προσφορά της Froehliche Beteiligungen αφορά την εκμίσθωση διακοσίων τριάντα τριών περιπτέρων ανά την επικράτεια, με οψιόν εξαγοράς σε βάθος 5 ετών. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται όλα τα περίπτερα περιμετρικά κεντρικών σημείων όπως οι πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας, ο Λευκός Πύργος και η πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, καθώς και τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πάτρας  Σύρου κ.ά.. Παράλληλα, ο επενδυτικός όμιλος σκοπεύει να ανοίξει τετρακόσια ακόμα περίπτερα σε όλη τη χώρα σε σημεία που θα προκύψουν από ενδελεχή έρευνα της σχετικής αγοράς. Όλα τα περίπτερα θα λειτουργούν υπό την επωνυμία «Der Kiosk», και θα δείχνουν όπως στη μακέτα της φωτογραφίας. Τα ποσά που έχουν «πέσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού» κάνουν λόγο για εξαγορά των κυλικείων που λειτουργούν στα σχολεία όλης της χώρας από το καινούριο ημερολογιακό έτος.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.