Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Υποχρεωτικά πιλότοι οι Σμηνίτες

"Δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύουν τους φαντάρους μας. Ήρθε η στιγμή να βάλουμε οριστικά τέλος σε αυτή την ιστορία." Με αυτά τα λόγια προλόγισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης την ανακοίνωση της πολύ σημαντικής απόφαση που πήρε, η οποία αναμένεται να αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ των φαντάρων των τριών σωμάτων (Πεζικού - Αεροπορίας - Ναυτικού).

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους ένοπλους Σμηνίτες, οι οποίοι πλέον ως μέρος της θητείας τους θα εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην πτήση αεροσκαφών τύπου F-16. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση θα ισχύσει και αναδρομικά για όσους φαντάρους υπηρετούν ήδη. Σύμφωνα με τον κ. Τσαντηράκη, αμέσως μετά την συμπλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στην 124 ΠΒΕ (η οποία βρίσκεται στην Τρίπολη), οι φαντάροι θα ξεκινούν μαθήματα πτήσης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας, η συγκεκριμένη απόφαση ανήκει στο πλαίσιο μιας γενικότερης "[...] προσπάθειας για αναπτέρωση του ηθικού των Σμηνιτών".

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς μάλιστα έσπευσε να δηλώσει: "να μάθουν όλοι αυτοί που αποκαλούν τους φαντάρους μας κωλοβύσματα και μοδίστρες".

Φήμες που θέλουν τους Αρχηγούς του Στρατού και του Ναυτικού να απαντούν με τα σχέδια "Ένα τανκ ανα στρατιώτη" και "Όλοι Ο.Υ.Κ." δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.