Πάει κι αυτό
Mainly clear
22°C
 

«Χαίρομαι που ξανανοίγει το Κανάλι 67», δηλώνει ο Β. Λεβέντης

Στιγμές του ένδοξου παρελθόντος αναμένεται να ζήσει και πάλι η οδός Χαλκοκονδύλη, μιας και όπως αποκαλύφθηκε, ο κ. Βασίλης Λεβέντης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επανασύστασης του Καναλιού 67. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές με ονόματα που στήριξαν εμπράκτως το σταθμό μέχρι την παύση της λειτουργίας του το Μάρτιο του 1993, αλλά και με νέα πρόσωπα από τον ευρύτερο σοσιαλδημοκρατικό χώρο που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στη νέα αυτή προσπάθεια.

Ο κ. Λεβέντης, φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένος με τον τηλεοπτικό χρόνο που του έχει δοθεί στο Extra Channel 3 με την εκπομπή «Πολιτικός Μαραθώνιος» και έτσι είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει και πάλι τη δική του τηλεοπτική στέγη, χρησιμοποιώντας εκ νέου το όνομα που έκανε γνωστό το σταθμό σε όλο το πανελλήνιο.

Κύκλοι του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρουν πως ο πρόεδρος του κινήματος, πιο ώριμος από ποτέ στα 61, πλέον, χρόνια του, εμφανίζεται πεπεισμένος να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς που οδήγησαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα Μνημόνια. Έτσι, θα επιδιώξει, σε πρώτη φάση, το Κανάλι 67 να συμπεριληφθεί στο πακέτο της Digea, ούτως ώστε το αργότερο μέχρι το τέλος του 2012 (όταν η γνωστή οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει την παύση της εκπομπής αναλογικού σήματος) να καταστεί δυνατό ο σταθμός να εκπέμπει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Λεβέντης και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα διευκολύνει σημαντικά την ανάδειξη των θέσεων του κόμματος, οι οποίες αναμένεται να γίνουν γνωστές σε κάθε νοικοκυριό. Απώτερος στόχος βεβαίως είναι η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με αναλυτές δε θα αργήσουν να πραγματοποιηθούν, καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ θεωρείται εξαιρετικά ασταθής.

Από την άλλη, αναβρασμός επικρατεί στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως θα προκαλέσει σάλο η επανασύσταση του σταθμού, μιας και το κόμμα της Συγγρού είχε κατηγορηθεί για «φασιστικές μεθόδους» από τον κ. Λεβέντη την αποφράδα εκείνη ημέρα της 15ης Μαρτίου του 1993, όταν και είχε διαταχθεί η ρίψη των κεραιών του τότε Καναλιού 67 από τον Υμηττό.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Χατζηνικολάου να επανέρχεται στα τηλεοπτικά δρώμενα αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του υπό ανασύσταση σταθμού ελέγχονται ως ανακριβείς.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.