Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Μπερδεμένη ιδιοκτήτρια μπαρ αποσύρει όλα τα ποτά κάτω των 17 ετών, οδηγεί το μπαρ σε κλείσιμο

no_alcoholΑκόμη ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αναγκάζεται να  βάλει λουκέτο εξαιτίας του νόμου περί προστασίας ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά. Πρόκειται για το μπαρ «Saloon» στη Θέρμη, το οποίο δεν άντεξε στις οικονομικές πιέσεις, και έκλεισε οριστικά την περασμένη Παρασκευή.

Η Μαρία Μιμάρη,  ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου μπαρ, βρίσκεται μάλιστα στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής λόγω συνδυασμού λανθασμένης ερμηνείας του νόμου περι κατανάλωσης αλκοόλ και της ολοένα και μειούμενης αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Η άτυχη ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου ενημερώθηκε για το νόμο 3730 του 2008 από μέλος της οικογένειάς της μόλις το περασμένο φθινόπωρο και φοβούμενη τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, φρόντισε αμέσως να συμμορφωθεί στις επιταγές του. Απέσυρε λοιπόν όλες τις φιάλες ποτού που διέθετε η κάβα του μπάρ, και φρόντισε να προμηθευτεί «νέα»  ποτά που -όπως θα ήθελε να πιστεύει- πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου. Προχώρησε σε μια ολοκληρωτική ανακαίνιση του μπαρ, το οποίο μετονομάστηκε από «Μιλένιουμ» σε «Saloon» και γέμισε τα ράφια του με 18άρια Jameson, πλατινένια Johnnie Walker, Metaxa private reserve, και άλλα ωριμασμένα ποτά ηλικίας 17 ετών και άνω. Όταν τα μέλη της οικογένειας της, της εξήγησαν το πραγματικό νόημα του νόμου, ήταν πια αργά.

«Με όλα τα νέα μπαρ τύπου Speakeasy που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα σε κάθε γωνιά της χώρας, πίστεψα πως η κατανάλωση ωριμασμένων ποτών είχε γίνει υποχρεωτική και όσα σέρβιραν απλά ποτά το έκαναν παράνομα. Φαίνεται ωστόσο πως μπερδεύτηκα και πως το ακριβό παλαιωμένο ποτό δεν το προτιμάει τελικά ο Έλληνας»,  δήλωσε η άτυχη επιχειρηματίας  μιλώντας στο «Κουλούρι» και συνεχίζει: «Πλέον δεν έρχεται κανείς στο μαγαζί. Πάνε οι εποχές που έπιναν όλοι σφηνάκια φθηνής τεκίλας από τους αφαλούς της παρέας τους και οι εποχές που σπαταλούσαν αλκοόλ βάζοντας φωτιά σε Λαμποργκίνι. Ο μόνος τρόπος που μπορούσα να προσπαθήσω να τα καταφέρω ήταν να σερβίρω όλα τα ποτά με μεγάλα διαφανή παγάκια και τεμαχισμένο αγγούρι, που το παίρνω για 50 λεπτά το κιλό. Δυστυχώς δεν μου βγήκε ούτε αυτό.  Πάμε για άλλα.»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.