Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Partly cloudy
12°C
 

7 δευτερόλεπτα θα περιμένουν πλέον τα μικρόβια πριν ορμήσουν σε πεσμένο φαγητό, έπειτα από συμφωνία με τους ανθρώπους

dollarphotoclub_89517097Σε μια ιστορική συμφωνία κατέληξαν έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων τα μικρόβια με τους ανθρώπους, όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι μικροοργανισμοί πάνω σε ένα μισοφαγωμένο κρουασάν σε κάδο σκουπιδιών στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, τα μικρόβια θα πρέπει να περιμένουν πλέον 7 δευτερόλεπτα πριν κινηθούν προς κάποια τροφή η οποία έχει πέσει στο πάτωμα, αίτημα το οποίο είχαν καταθέσει οι άνθρωποι πριν από αρκετά χρόνια και τελικά έγινε δεκτό, με το αντάλλαγμα της παύσης καθαρισμού των πατωμάτων με χλωρίνη τις βραδινές ώρες και την στήριξη του κινήματος κατά των εμβολίων.

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που τα μικρόβια κάνουν υποχωρήσεις, αφού το 1932, πάνω σε ψίχουλα τυρόπιτας, είχε υπογραφεί η συμφωνία του Μοντεβιδέο, η οποία είχε αυξήσει τα δευτερόλεπτα από 3 σε 5, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ο νέος κανόνας, των 7 δευτερολέπτων, θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2018, ενώ πιλοτικά θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε μερικά σχολεία και νοσοκομεία από τον επόμενο μήνα.

«Δείχνουμε ακόμη ένα σημάδι καλής θέλησης προς τους ανθρώπους. Ήδη, χάρη στον κανόνα των 5 δευτερολέπτων, έχουμε χάσει πολύτιμες λιχουδιές, οι οποίες πλέον θα αυξηθούν. Το μόνο που ζητάμε σε αντάλλαγμα, είναι να καταργηθούν τα θανατηφόρα καθαριστικά. Μπορούμε όλοι να συνυπάρξουμε ειρηνικά», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» εκπρόσωπος των μικροβίων, κρυμμένος καλά σε χνούδια σκόνης κάτω από τον καναπέ.

Το «Κουλούρι», παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.