Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Στο top1000 του Forbes τρεις Έλληνες επιχειρηματίες αφαίρεσης τατουάζ

trescomastequilaΑνακοινώθηκε ο ετήσιος κατάλογος του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ανάμεσά τους φιγουράρουν και τρεις Κύπριοι, ενώ στην κορυφή της γενικής κατάταξης επέστρεψε, μετά από τέσσερα χρόνια, ο Μπιλ Γκέιτς.

Από την Ελλάδα, στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά ο Σπύρος Καρπόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην 506η θέση με 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και οι Φίλιππος Σταύρου και Νίκος Αργυρόπουλος στην 687η θέση με 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός του top1000 για φέτος μένουν οι κύριοι Αλεπόπουλος και Δημητριάδης οι οποίοι πέρυσι κατείχαν τις θέσεις 323 και 845 αντίστοιχα, με τις πανέξυπνες επιχειρήσεις-αυτοκρατορίες frozen yoghurt οι οποίες φέτος έχουν κλείσει.

Κοινό σημείο των τριών νέων επιχειρηματιών είναι η δραστηριότητά τους στο χώρο της αφαίρεσης τατουάζ. Η νέα αυτή αγορά φαίνεται πως πλέον αποτελεί «βαριά βιομηχανία» στη χώρα μας, μαζί με τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιχειρηματική δραστηριότητα του κυρίου Καρπόπουλου, ο οποίος εκτός από την αφαίρεση τατουάζ, ασχολείται με τους συμπληρωματικούς κλάδους της δερματοστιξίας, των εστιατορίων και μπαρ σε νησιά του Αιγαίου, και τη διοργάνωση πενταήμερων εκδρομών Λυκείων. Το καλά σχεδιασμένο «πορτφόλιο» των επιχειρήσεων Καρπόπουλου δημιουργούν μια αυτοτροφοδοτούμενη αλυσίδα η οποία φαίνεται πως έχει δημιουργήσει για τον ίδιο μια χήνα που γεννά «χρυσά αυγά».

Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη λίστα Forbes 400 για το 2015 έπρεπε να έχει περιουσία άνω των 1,55 δις δολαρίων. Έτσι, 113 δισεκατομμυριούχοι δεν τα κατάφεραν, ενώ το ποσό αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το υψηλότερο από τότε που το Forbes ξεκίνησε να «παρακολουθεί» τον αμερικανικό πλούτο το 1982.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.