Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Επενδύσεις μαμούθ από τον "βασιλιά των κασετινών"

Σανίδα σωτηρίας στην οικονομία της χώρας μας φαίνεται πως προσφέρει ο αμερικάνικος κολοσσός McDOUGAL INDUSTRY & FLERS S.A. Η γνωστή εταιρία η οποία ασχολείται με την παρασκευή κασετινών, μετά την δημοσίευση των εντυπωσιακών της αποτελεσμάτων (καθαρά κέρδη τα οποία ανέρχονται στα 140 δισεκατομμύρια ευρώ) ανακοίνωσε δια στόματος του βασικού της μετόχου και προέδρου του Δ.Σ. Στήβεν Μακντούγκαλ, ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις ελληνικές οικονομικές αρχές καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες για μια σειρά επενδύσεων που θα βοηθήσουν την χώρα μας να βγει απο το τέλμα της κρίσης και να αναλάβει ξανά τον στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία τότε οι επενδύσεις αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ  μόνο για την επόμενη διετία . Η επιλογή του κ. Μακντούγκαλ μάλιστα να περάσει τις διακοπές του στη χώρα μας το καλοκαίρι που μας πέρασε συντροφιά πόλλων μελών του Δ.Σ. του ομίλου καθώς και της συζύγου του και γνωστού μοντέλου, Τρέισι Μακγκρέιντι, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το συνολικό όφελος από αυτήν την συμφωνία αποτιμάται στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα αναμένεται να δημιουργηθούν παραπάνω απο 6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Μια τέτοιου μεγέθους συμφωνία με τον αμερικάνικο κολοσσό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Ευρωζώνη αλλά και στο παγκόσμιο οικονομικό status quo καθώς η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει πάρει, από αναπτυσσόμενη χώρα θα μετατραπεί σ’ έναν απο τους βασικούς παίχτες στην σκακιέρα της οικονομίας και της ανάπτυξης, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Νεότερα γύρω από το θέμα αυτό αναμένονται μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.