Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Δολοφόνοι όσοι τρώνε αυγά, λέει η Καθολική εκκλησία

Στην καταδίκη της κατανάλωσης αυγών προχώρησε σήμερα η Καθολική εκκλησία, καθώς όπως υποστηρίζει κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με άμβλωση και όποιος προχωρεί σε αυτήν θα πρέπει να θεωρείται δολοφόνος. Το Βατικανό εξέδωσε ανακοίνωση σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, σύμφωνα με την οποία ο Πάπας εξισώνει τη βρώση αυγών, βραστών, τηγανητών ή σε ομελέτα, με το θανάσιμο αμάρτημα της δολοφονίας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «η δολοφονία είναι δολοφονία, είτε το θύμα είναι ενήλικας, είτε είναι έμβρυο, είτε είναι αγέννητο κοτόπουλο».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, καθένας που καταναλώνει αυγά σε οποιαδήποτε μορφή θα θεωρείται πως έχει παραβεί την εντολή «ου φονεύσεις», την κυριότερη των δέκα εντολών που παρέδωσε αυτοπροσώπως ο Θεός στο Μωυσή. Ως εκ τούτου, θα του απαγορεύεται η είσοδος στον Παράδεισο και θα οδηγείται πάραυτα στην Κόλαση, όπου και θα παραμένει για το υπόλοιπο της αιωνιότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χιλιάδες πιστών παγκοσμίως πραγματοποιούν διαμαρτυρίες έξω από σούπερ-μάρκετ, ορνιθοτροφεία και εστιατόρια που σερβίρουν πρωινό, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε πώληση ή κατανάλωση αυγών και φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνοι» και «η ζωή των κοτόπουλων είναι ιερή». Θετική είναι επίσης η ανταπόκριση μεταξύ των μελών της κοινότητας των απανταχού χορτοφάγων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θεωρούν πως η κατανάλωση οποιουδήποτε ζωικού παράγωγου ισοδυναμεί με φόνο. Στον αντίποδα, έντονες είναι οι αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις που εκλαμβάνουν ως εξοργιστική την εξίσωση των γυναικών με κότες.

Σε δηλώσεις του σε διεθνή δίκτυα, εκπρόσωπος του Βατικανού υπεραμύνθηκε της απόφασης, τονίζοντας πως «η ζωή είναι δώρο του Θεού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν ένα κοτόπουλο θα ζήσει ή θα φαγωθεί προτού ακόμη γεννηθεί. Κανένας που τρώει αυγά δεν έχει θέση στη βασιλεία του Θεού».

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει εκ μέρους του Θεού, αλλά και ούτε εκ μέρους του Χριστού, της Παναγίας ή του τάγματος των Αγγέλων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία Οικογένεια είναι ιδιαίτερα απασχολημένη με την αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα των αυγών εν ευθέτω χρόνω.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.