Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Τέλος στην εξιδανίκευση φέρνει η νέα γενιά ταινιών πορνό

Την απόφαση να γυριστούν άμεσα ταινίες ερωτικού περιεχομένου που θα απευθύνονται σε απογοητευμένους ανθρώπους πήρε η Παγκόσμια Επιτροπή Ταινιών Πορνό στο 27ο Διεθνές Συνέδριο που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Νέο Δελχί.

Στην παραπάνω απόφαση οδήγησαν τα αποτελέσματα  πρόσφατων ερευνών του Πανεπιστημίου της Μανίλα, τα οποία έδειξαν πως άνθρωποι που είχαν χαμηλή αυτοπεποίθηση σε σεξουαλικά θέματα ή είχαν πέσει θύματα ερωτικής απογοήτευσης, μετά την παρακολούθηση κάποιας ταινίας ερωτικού περιεχομένου, έβλεπαν την ψυχολογία τους να πέφτει ακόμη περισσότερο. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής των ερευνών, δόκτωρ Κλάους Φασμπέντερ, «στις ταινίες πορνό επικρατεί το πρότυπο του επιτυχημένου άνδρα-κατακτητή, ο οποίος πάντοτε επιτυγχάνει τον σκοπό του και κερδίζει την γυναίκα, έχοντας άριστες επιδοσεις. Το φαινόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του μέσου άνδρα ο οποίος γνωρίζει πως δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ σε τέτοια επίπεδα ανδρισμού με αποτέλεσμα σταδιακά να αποξενώνεται και να οδηγείται ακόμα και στην κατάθλιψη. Η παγκόσμια βιομηχανία πορνό πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα».

Τα λόγια του δόκτωρα Φασμπέντερ εισακούστηκαν από τα μεγάλια κεφάλια της βιομηχανίας, οι οποίοι αποφάσισαν την δημιουργία της νέας γενιάς ταινιών πορνό. Έτσι, σε αρκετές ταινίες πλέον ο άνδρας δεν θα καταφέρνει να ρίξει καν την γυναίκα στο κρεβάτι, κάποιες φορές δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, ενώ δεν θα λείπουν και οι φορές που η γυναίκα δεν θα μένει καθόλου ευχαριστημένη. Παράλληλα, μετά τις σκηνές ερωτικού περιεχομένου, θα ακολουθούν πλέον σκηνές με την γνωστή «κρεβατομουρμούρα», κατά τις οποίες η γυναίκα θα γκρινιάζει στον άντρα για τη σχέση τους και την εν γένει συμπεριφορά του. Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιες ταινίες πορνό να εστιάζουν σε παντρεμένα ζευγάρια και να μην περιλαμβάνουν καμιά σκηνή σεξ, ενώ για το γυναικείο κοινό ταινιών τέτοιου περιεχομένου υπάρχει η σκέψη αρκετές από αυτές να τελειώνουν με γάμο μεταξύ των πρωταγωνιστών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.