Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

Μαγεύει και στο παρκούρ ο ΓΑΠ

Η μεγάλη αλλαγή που έκανε, εγκαταλείποντας μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στην πολιτική και ξεκινώντας μια νέα, ακαδημαϊκή ως λέκτορας σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, φαίνεται πως τον έφερε σε επαφή και με νέες κουλτούρες.

Λάτρης του αθλητισμού, καθώς όλοι θα θυμούνται την επιτυχή του συμμετοχή στον κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών αλλά και την λατρεία του για το κολύμπι και την κωπηλασία, ο τέως πρωθυπουργός πλέον έχει γοητευτεί από ένα νέο άθλημα, που ακούει στο όνομα παρκούρ.

Το παρκούρ (γαλλικά και αγγλικά: parkour), γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Ο Γ.Α.Π. γνωστός και από την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποτελεί ενεργό μέλος της κοινότητας αυτής και μάλιστα συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του ανταγωνισμού στο παρκούρ, η οποία αποκαλείται "Keeping Parkour Rivalry-Free" ("Διατηρώντας το Παρκούρ Χωρίς Ανταγωνισμό"), η οποία ταιριάζει στη λογική του Σοσιαλιστικού κινήματος.

Επόμενος στόχος του μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού» είναι η προετοιμασία του ώστε να συμμετάσχει του χρόνου στον πρωτότυπο αγώνα που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη στην Καλντέρα της Σαντορίνης, τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα από ένα ακόμα μετερίζι. Αυτό του αθλητισμού.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.