Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Την κλίμακα ψυχικής διαταραχής «Μπογδάνος» παρουσίασαν επιστήμονες σε συνέδριο στο Κεντάκι

Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο διακεκριμένοι επιστήμονες στο ετήσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο ψυχικών διαταραχών του Κεντάκι.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα μια νέα μονάδα μέτρησης ψυχικής διαταραχής, η οποία θα φέρει το όνομα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η κλίμακα «Μπογδάνος» θα αφορά βαριές παθήσεις και θα επιφέρει υποχρεωτικό εγκλεισμό, ενώ θα χαρακτηρίζει ασθενείς με συμπτώματα ακραίας συμπεριφοράς.

«Ασθενείς που ανακαλύπτουν διαρκώς σενάρια συνωμοσίας, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προκαλούν σε ακραίες ενέργειες, προκλητικοί, εγωκεντρικοί και αλαζόνες, με τάση αυτοπροβολής και μανία καταδίωξης, θα υπόκεινται στην κλίμακα Μπογδάνος», σημείωσε ο κεντρικός ομιλητής, δρ. Στράους Λέβινσον από την Σουηδία, διευκρινίζοντας πως ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο θα ανήκουν στην ομάδα «Μπογδάνος», ωστόσο αρκετοί θα φέρουν κάποια στοιχεία, ανήκοντας για παράδειγμα σε ομάδες με ποσοστό 23% «Μπογδάνος».

Τέλος, δεν επιβεβαιώθηκε πως όσοι ανήκουν εξ ολοκλήρου στην κλίμακα αυτή, αποτελούν την ιδανική επιλογή για σημαντικό κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.