Τζιτζίκια
Mostly clear
23°C
 

Τάγματα εφόδου με μαύρες μπλούζες που απεικονίζουν μορφές του νεοφιλελευθερισμού εκπαιδεύει ο Θάνος Τζήμερος

parakato-grΤον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται πως άνοιξε η επίθεση του Θάνου Τζήμερου στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού, κατά τη διάρκεια του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου.

Το «Κουλούρι», δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, αντίθετα ερεύνησε ως όφειλε την υπόθεση και φέρνει στο φως αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. Έτσι, από ανώνυμες μαρτυρίες και ρεπορτάζ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, προκύπτει πως ο ιδρυτής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά», ηγείται εδώ και μήνες ταγμάτων εφόδου, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν αναλάβει δράση, σχεδιάζοντας και εκτελώντας επιθέσεις σε επιλεγμένους στόχους σε όλη την Αθήνα.

Τα μέλη των ταγμάτων εφόδου, διακρίνονται από το κοντό κούρεμά τους, τα μαύρα μπλουζάκια τα οποία απεικονίζουν μεγάλες μορφές αλλά και βασικές αρχές του νεοφιλελευθερισμού, ενώ φροντίζουν να μην πλήττουν με τις επιθέσεις τους τον τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας. Είναι εκπαιδευμένοι τόσο σε βασικές οικονομικές θεωρίες όσο και στην ένοπλη βία, ενώ καθημερινά δίνουν όρκο στο όνομα του Τσαρλς Πίτερς, απαγγέλοντας δυνατά το «Μανιφέστο ενός Νεοφιλελεύθερου».

Η αστυνομία είναι ενήμερη για τη δράση της ομάδας του Θάνου Τζήμερου, ενώ τις τελευταίες ώρες μελετάει τις καταγγελίες σχετικά με την παρουσία στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό αργά χθες  το βράδυ, όπου και εθεάθη να μασάει τα καλώδια ηλεκτροδότησης του κτιρίου και να εκτοξεύει μπογιές στις αφίσες, φωνάζοντας «έξω οι κομμουνιστές και τα παιδιά του Μαρξ».

Το «Κουλούρι» συνεχίζει το ρεπορτάζ και θα επανέλθει αμέσως για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.