Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
20°C
 

Σκληρές εικόνες: Αμούστακα παιδιά μοίραζαν φυλλάδια του ΚΚΕ

Πολιτικό «σεισμό» στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως αμούστακα παιδιά, 16 ή 17 ετών, μοίραζαν φυλλάδια έξω από προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στο Χαλάνδρι, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 4 μαθητές Λυκείου που είτε είχαν κάποιο φίλο στην ΚΝΕ είτε βρίσκονταν στο σημείο από καθαρή περιέργεια και με δική τους πρωτοβουλία ξεκίνησαν να διαδίδουν τον λόγο του κόμματος. Εκτός ενός, οι εν λόγω νεαροί ήταν εντελώς αμούστακοι, δεν είχαν καν το χαρακτηριστικό ανεπαίσθητο χνούδι στο πάνω χείλος.

Η τελευταία φορά που άνθρωποι χωρίς μουστάκι υποστήριξαν τις θέσεις κομμουνιστικού κόμματος ήταν το μακρινό 1991, όταν στο τιμόνι της τέως ΕΣΣΔ ήταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο μοναδικός αμούστακος κομμουνιστής ηγέτης στα χρονικά. Φυσικά όλοι ξέρουμε πώς κατέληξε αυτή η ιστορία.

Ασφαλώς, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν τα παιδιά, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει, με το κλίμα στον Περισσό να είναι πλέον ιδιαίτερα βαρύ και τις διαδικασίες αυτοκριτικής και απόδοσης ευθυνών να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα σήμερα το απόγευμα αναμένεται συνέντευξη Τύπου του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το θέμα. Ο κ. Κουτσούμπας πιθανότατα θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα, κάνοντας λόγο για ένα τυχαίο γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κλονίσει την απαρέγκλιτη προσταγή του Περισσού για μουστάκι σε όλους και όλες. Ταυτόχρονα, θα υπενθυμίσει πως ο ίδιος δεν φυτρώνει μουστάκι εξ αιτίας μια σπάνιας πάθησης αλλά θα το ήθελε πολύ.

Ρεπόρτερ του «Κουλουριού», σε ένα ταξίδι-αστραπή επισκέφθηκε τα μαυσωλεία των Μαρξ, Λένιν και Στάλιν για να διαπιστώσει αν τα μυστακοφόρα ιστορικά «τοτέμ» του κομμουνιστικού κινήματος στριφογυρνάνε στους τάφους τους, όμως δυστυχώς δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.