Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Για τσάι με την Α. Παπαρήγα θα συναντηθεί η Α. Μέρκελ

Μια απρόσμενη αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης της στην Αθήνα επιφύλασσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία φθάνει σήμερα στην Αθήνα με αεροσκάφος της γερμανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μετά τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, η κα Μέρκελ θα κατευθυνθεί προς το σπίτι της γ.γ. του ΚΚΕ, όπου οι δύο «σιδηρές» κυρίες θα συναντηθούν για τσάι και βουτήματα, όπως επιβεβαίωσαν αργά χθες το βράδυ διπλωματικοί κύκλοι της καγκελαρίας.

Η συνάντηση, η οποία θα είναι ιδιωτικού χαρακτήρα και δε θα έχει πολιτική ατζέντα, θα πραγματοποιηθεί εν είδει επανασύνδεσης δύο παλιών φιλενάδων - υπενθυμίζεται πως οι κ.κ. Μέρκελ και Παπαρήγα έχουν υπάρξει φίλες «διά αλληλογραφίας» στα εφηβικά τους χρόνια όταν, ως ηγετικά μέλη νεολαιών αδελφών Κομμουνιστικών Κομμάτων, του ανατολικογερμανικού και του ελληνικού αντίστοιχα, αλληλογραφούσαν στα ρώσικα. Σύμφωνα με ανθρώπους του Περισσού, οι δύο κυρίες θα απολαύσουν μαύρο τσάι Κίνας με ιβίσκο και λουίζα συνοδεία κουλουρακίων με γεύση γκότζι-μπέρι, ακούγοντας Μίκη Θεοδωράκη σε ερμηνεία της Μ. Φαραντούρη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η κα Παπαρήγα σχεδιάζει να εκπλήξει την ισχυρότερη γυναίκα της υφηλίου δείχνοντας της ανέκδοτες φωτογραφίες της Ανατολικής Γερμανίας από το προσωπικό της άλμπουμ, σε μια κίνηση που ενδέχεται να ενισχύσει το νοσταλγικό χαρακτήρα του ραντεβού.

Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες των δύο ηγέτιδων δεν πρόκειται να επηρεάσουν το μεταξύ τους καλό κλίμα, σημείωσαν αμφότεροι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και ο Παναγιώτης Μεντρέκας, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ. Ο Γερμανός εκπρόσωπος μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως η κα Μέρκελ ανυπομονεί να συναντήσει την παιδική της φίλη και να αναπολήσουν μαζί τις ημέρες αθωότητας της εφηβείας τους.

Σημειώνεται τέλος πως η απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων που έχει επιβληθεί περιμετρικά της πορείας που θα ακολουθήσει η κα Μέρκελ δε θα επεκταθεί και για τη διαδρομή της από και προς το σπίτι της κας Παπαρήγα, καθώς την ασφαλή μετακίνηση της καγκελαρίου θα εγγυηθεί το Π.Α.ΜΕ., έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.