Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Ανακόντα και πιράνχας απελευθέρωσε στον Έβρο η «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής

skordeliΣε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η «Πράσινη Πτέρυγα», ο οικολογικός τομέας της Χρυσής Αυγής, απελευθερώνοντας εκατοντάδες πιράνχας και δέκα ανακόντα στον ποταμό Έβρο. Η κίνηση αυτή έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή και τίποτα παραπάνω, όπως τονίζουν πηγές της οργάνωσης. «Οποιοσδήποτε πιστεύει πως η κίνησή μας αυτή αποσκοπεί σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος είναι χυδαίος, μικρόψυχος και πιθανότατα ανθέλληνας και αναρχοπρεζάκι», τόνισε χαρακτηριστικά μέλος της οργάνωσης στο «Κουλούρι».

Το κόμμα, θέλοντας να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στην προσπάθεια της «Πράσινης Πτέρυγας», έστειλε στον Έβρο τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση και την μόνιμα αγανακτισμένη κάτοικο Αγ. Παντελεήμονα Θέμιδα Σκορδέλη, η οποία μίλησε για τη σημασία της συγκεκριμένης κίνησης: «Το Δέλτα του Έβρου ήταν ανέκαθεν ένας παράδεισος βιοποικιλότητας, ένας τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ένα ησυχαστήριο για την ελληνική πανίδα και τους τίμιους φαντάρους. Και θέλουμε να παραμείνει έτσι. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει παρατηρηθεί μια δραματική αύξηση στους πληθυσμούς της ορνιθοπανίδας και πιο συγκεκριμένα της λαγγόνας, του ροδοπελεκάνου και του βαλτότρυγγα, ενώ στον τομέα της ιχθυοπανίδας μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον το Δέλτα με την αύξηση του μαρμαρογωβιού και της κουτσομούρας. Η «Πράσινη πτέρυγα» δίνει το δυναμικό «παρών» και βροντοφωνάζει το δικό της «ΟΧΙ» στης καταστροφή αυτού του παραδείσου. Με την απελευθέρωση των συγκεκριμένων ερπετών και ψαριών η ισορροπία θα επανέλθει».

Η κ. Σκορδέλη, θέλοντας μάλιστα να αποδείξει πως τα ανακόντα δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τουλάχιστον τον λευκό, κράτησε θαρραλέα για λίγα λεπτά ένα από αυτά και στη συνέχεια το απελευθέρωσε. Αρνήθηκε όμως ευγενικά τη βουτιά στο ενυδρείο με τα πιράνχας λέγοντας πως δεν έχει φέρει το μαγιό της.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης από τη μεριά του, αν και δεν δήλωσε πολλά, έδειχνε να απολαμβάνει την φύση και μάλιστα δεν αντιστάθηκε στις προτροπές των παρευρισκομένων, όταν του ζήτησαν να δείξει τις ικανότητές του στο κυνήγι, για τις οποίες είναι ξακουστός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Μπαρμπαρούσης κατάφερε μάλιστα με 2 σκάγια να σκοτώσει 5 πουλιά. Χαριτολογώντας σχολίασε: «Ποτέ δεν με νοιάζει τι πουλιά είναι, αρκεί να είναι μεταναστευτικά».

Το μόνο που θέλησε να προσθέσει ήταν μία σύντομη, σιβυλλική απάντηση στους επικριτές της συγκεκριμένης κίνησης, που προέρχονται από κυρίως τον σκληρό πυρήνα του κόμματος: «Κάποιοι λένε πως κακώς εισάγουμε ξενικά είδη στα ελληνικά ποτάμια. Εγώ απαντώ, περισσότερα τέτοια ξενικά είδη στα ελληνικά ποτάμια σημαίνουν λιγότερα ξενικά είδη στα ελληνικά χώματα», ενώ συμπλήρωσε με νόημα: «Μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δόξα τω θεώ, από σκοπούς εδώ στον Έβρο... άλλο τίποτε».

Επόμενα βήματα για την «Πράσινη Πτέρυγα» φημολογείται πως είναι η δενδροφύτευση σαρκοφάγων φυτών στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς και η ένταξη της όρκας στα θαλάσσια οικοσυστήματα που συνορεύουν με την Τουρκία.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.