Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Σε αναζήτηση έβδομου γάμμα η Γενική Γραμματεία Γενικής Γεωδαισίας και Γεωδαιτικής Γεωγραφίας

Την ισχυρή και ακλόνητη δέσμευσή της στην αναζήτηση ενός έβδομου συνθετικού της ονομασίας της που θα ξεκινά και αυτό με το γράμμα «γάμμα» επανέλαβε η νέα διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Γενικής Γεωδαισίας και Γεωδαιτικής Γεωγραφίας, διά στόματος του νέου γενικού γραμματέα και διεθνούς φήμης γεωδαίτη, Γεωργίου Γ. Γεωργιάδη.

Η «οδύσσεια» της γενικής γραμματείας κρατά από το μακρινό 1982, όταν ο ιδρυτής της και υπουργός Εσωτερικών τότε Γιώργος Γεννηματάς είχε περιορίσει το αρκτικόλεξο της ονομασίας της σε 6 συνθετικά.

«Γυρεύουμε το 7ο γάμμα σε όλη τη γη, γιαβάς-γιαβάς από Γιουκατάν μέχρι Γιαπωνία, γεωδαίτες γεωδυναμικοί γεωγράφοι του γεωειδούς γένους γαρ. Γι' αυτό γεννηθήκαμε, γαλουχηθήκαμε και γι' αυτό γνοιαζόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε τις λέξεις γεωγονία, γεωκαρπία, γαρνιτούρα, γηρυόνη, γιαβρί και γαλίφης.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τη γενική γραμματεία προκειμένου να αποσπάσει κάποια δήλωση, ωστόσο ο συνομιλητής μας από την πλευρά του επαναλάμβανε διαρκώς τη φράση «ο γέγονε, γέγονε», οπότε και του κλείσαμε το τηλέφωνο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.