Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
22°C
 

Με την αρχή της απροσδιοριστίας αντικαθίσταται το Εθνικό Κτηματολόγιο

Με ανακοίνωση του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» φαίνεται πως ίδιος καταργείται επειδή είναι φυσικώς αδύνατο να λειτουργήσει με τα δεδομένα χαρακτηριστικά του κόσμου μας.

Το σκεπτικό που οδήγησε στην απόφαση, ήταν πως αφού γνωρίζουμε τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινείται η γη και αν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τη μάζα οποιουδήποτε χωραφιού ή σπιτιού, είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια η θέση του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως η σταθερά του Πλανκ δεν αλλάζει.

«Αν η γη κινούταν με μικρότερη ταχύτητα ή αν μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτήν την καταραμένη τη σταθερά του Πλανκ, το Εθνικό Κτηματολόγιο θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά» είπε στο «Κουλούρι» ο Σταμάτης Μαυρομάτης, πρόεδρος της Ένωσης Φυσικών Ελλάδος.

Ο πασίγνωστος φυσικός  συνέχισε εξηγώντας πως: «Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε μπορεί να δηλώσουμε ένα χωράφι στον Ωρωπό και όταν πάμε να το ξανακοιτάξουμε αυτό μπορεί να βρίσκεται ανοιχτά της Ρόδου».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4512/2018 (Α΄5) και την υπ’ αρ. 152/6/02.09.2021 απόφαση του ΔΣ του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (Β΄ 4266), καταργείται ο ίδιος ο οργανισμός (ημερομηνία κατάργησης: 07.11.2021) και η αρμοδιότητα του δεν μεταφέρεται απ'ευθείας στο σύμπαν που τακτοποιεί τα θέματα αυτά με την αρχή της απροσδιοριστίας».

Το «Κουλούρι» θα επανέλθει με οτιδήποτε νεότερο εφόσον «φυσικά» θα μπορέσει να εντοπίσει τα πληκτρολόγιά του.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.