Πάει κι αυτό
Overcast
25°C
 

Apple: «Εναλλακτικό iPhone 5 για την ελληνική αγορά»

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει δυσφορία στους Έλληνες φαν της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Apple. Ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να διαθέσει μια εναλλακτική έκδοση της νέας της συσκευής iPhone 5 στην ελληνική αγορά, αντί της κανονικής.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 5-GR όπως θα ονομάζεται το τροποποιημένο μοντέλο, εκ πρώτης όψεως δεν θα έχει καμία διαφορά με το αυθεντικό. Όλες οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν με κάθε επισημότητα κατά την επίσημη παρουσίαση του στις 12 του Σεπτέμβρη και αφορούν το μέγεθος, το βάρος και τα υλικά κατασκευής θα υπάρχουν και στο iPhone 5-GR. Το σημείο στο οποίο το ελληνικό μοντέλο θα υστερεί θα είναι το εσωτερικό το οποίο και θα είναι άδειο. Μάλιστα, όποιος επιχειρήσει να ανοίξει τη συσκευή αντί να αντικρίσει τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέρη που θα περίμενε, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα υλικό-"γέμιση", κατάλληλα τοποθετημένο ώστε το iPhone5-GR να φτάσει τα 112 γραμμάρια και να έχει το ίδιο βάρος με το αυθεντικό.

Ο λόγος που η Apple προχώρησε σε αυτήν την κίνηση είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και η οποία αναμένεται να συρρικνώσει δραματικά τον αριθμό των πιθανών αγοραστών της νέας της συσκευής. Κατανοώντας οτι ο βασικός λόγος που αγοράζει κάποιος iPhone είναι επειδή αυτό αποτελεί πλέον σύμβολο κύρους και κοινωνικού status, η Apple αποφάσισε να δώσει την επιλογή του άδειου - και συνεπώς φθηνού - μοντέλου στους Έλληνες φαν της οι οποίοι συνηθίζουν να το προμηθεύονται για το «θεαθήναι». Το νέο μοντέλο αναμένεται να κοστίζει €199 και δεν θα συνοδεύεται από φορτιστή αφού ο κάτοχός του θα είναι αναγκασμένος να λέει μόνιμα πως του τελείωσε η μπαταρία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.