Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Η Apple εξαφάνισε το Ληξούρι!

Μια τεραστίων διαστάσεων γκάφα της Apple έχει αναστατώσει την Κεφαλονιά. Η νέα εφαρμογή χαρτογράφησης σε iPhone και iPad εμφανίζει το νησί με το Ληξούρι και το ευρύτερο δυτικό τμήμα να λείπουν και στη θέση τους να υπάρχει μόνο θάλασσα! 

Στο νέο λογισμικό IOS6 για συσκευές iPhone και iPad που είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές μέρες, η Apple διέκοψε τη χρήση των υπηρεσιών της Google για την εφαρμογή «Maps», αντικαθιστώντας τις με δικές της. Στις πρώτες μέρες λειτουργίας, οι χρήστες των συσκευών παρατήρησαν τραγικά λάθη στη νέα εφαρμογή, κυρίως στις εικόνες από τον δορυφόρο που εμφάνιζαν διάφορες περιοχές παραμορφωμένες ή με ανακρίβειες. Ένα από αυτά τα λάθη ήταν και η «εξαφάνιση» του δυτικού τμήματος της Κεφαλονιάς.

Η γκάφα της Apple έγινε αντιληπτή το πρωί της Πέμπτης και δεν άργησε να κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα, φτάνοντας και σε κεφαλονίτικα αυτιά. Όπως είναι επόμενο στο νησί προκλήθηκε σάλος, δεδομένης και της παραδοσιακής αντιπαλότητας μεταξύ Ληξουρίου και Αργοστολίου. Τα πρώτα αστεία έκαναν λόγο για την ανακάλυψη του «Ληξούρειου Πελάγους». Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, αν και καταγόμενος από το βόρειο τμήμα του νησιού, αντιμετώπισε το συμβάν με χιούμορ κάνοντας δώρο από ένα iPad, συνοδευόμενο από μάσκα θαλάσσης και αναπνευστήρα, σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που κατάγονται από το Ληξούρι, ενώ φρόντισε στη χθεσινή συνεδρίαση να υπάρχει καλάθι με άφθονα μήλα.

Αρμόδιος της τοπικής αυτοδιοίκησης Ληξουρίου επικοινώνησε με την Apple, η οποία τον διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί του θέματος αμέσως μόλις επιλύσει το πρόβλημα της εξαφάνισης της Σκωτίας από τους χάρτες του Ηνωμένου Βασιλείου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.