Ιουλιανά
Clear sky
34°C
 

Σκοτεινά κέντρα έχουν σβήσει τη λέξη βρογκόλι από τη συλλογική μνήμη

Κανείς δεν θυμάται πλέον τη λέξη βρογκόλι, τη λέξη που μεσουρανούσε κατά τις αρχές της χιλιετίας για να περιγράψει φοιτητές αρχιτεκτονικής.

Με πολλούς να μιλούν για μια ακόμα έκφανση του φαινομένου Μαντέλα, η λέξη για την οποία πολλοί θα ορκίζονταν πως υπήρχε, φαίνεται επίσης πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ γραπτώς.

Οι ίδιοι οι φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχαναν κάθε χρωματιστό ρούχο που είχαν στην κατοχή τους μέχρι την αποφοίτηση από το σχολείο, αρνούνται πως έχουν ακούσει ποτέ αυτήν τη λέξη, ενώ το μόνο που θυμούνται να τους αποκαλούν είναι λαμπρούς και ταλαντούχους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι τόσο σίγουροι πως η λέξη βρογκόλι υπήρχε που δεν βρίσκουν άλλη εξήγηση από θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με μερίδα αυτών, σκοτεινά κέντρα του στρατού και του κράτους, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του πληθυσμού, πειραματίστηκαν με τις επιστημονικές δυνατότητες διαγραφής λέξεων από τη συλλογική μνήμη γύρω στο 2008.

Πάλι σύμφωνα με αυτούς, αλλά και με κύριο εκφραστή των θεωριών αυτών τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ, Νικόλαο Μαρκάτο, ΕΥΠ και στρατός συνεργατικά βομβάρδισαν τους εγκεφάλους νέων 25 και κάτω το Σεπτέμβριο του 2008 με ραντάρ από τον Υμηττό. Στόχος; Η επιλεκτική διαγραφή μιας λέξης προς επιβεβαίωση των δυνατοτήτων των νέων αυτών όπλων διάπλασης μνήμης.

Υπενθυμίζουμε πως το φαινόμενο Μαντέλα αναφέρεται σε μια κατάσταση στην οποία μια μεγάλη μάζα ανθρώπων πιστεύει ότι ένα γεγονός συνέβη ενώ στην πραγματικότητα δε συνέβη ποτέ. Σαν το ότι υπήρχε κάποτε παιδική τηλεοπτική σειρά στα γαλλικά, όπου δύο ετεροθαλή αδέρφια είχανε μυστική ραδιοφωνική εκπομπή και βοηθούσαν στην καταπολέμηση εγκλημάτων και τη λύση μυστηρίων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.