Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Έξαλλοι οι κάτοικοι των Πετραλώνων με την ονομασία των οδών της περιοχής

Σε πορεία διαμαρτυρίας προσανατολίζονται να κατέβουν οι κάτοικοι της περιοχής των Πετραλώνων καθώς δηλώνουν έξαλλοι με το γεγονός πως οι οδοί της περιοχής παίρνουν διαρκώς δύσκολες και αστείες ονομασίες.

Η αρμόδια υπηρεσία ονοματολογίας οδών, η οποία πλέον υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, είχε ονομάσει όλους τους δρόμους της Αθήνας το μακρινό 1844. Οι τότε υπεύθυνοι ωστόσο είχαν ξεχάσει να δώσουν ονόματα στις οδούς της περιοχής των Πετραλώνων με αποτέλεσμα για καιρό όλοι οι δρόμοι να ονομάζονται με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους. Υπήρχε για παράδειγμα "ο δρόμος με την μεγάλη λεμονιά" που ήταν κάθετος στο "δρόμο με το σπίτι με τον μπλε φράκτη."

Το 1903 ωστόσο, η υπηρεσία αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτό το μπέρδεμα και έδωσε στους δρόμους των Πετραλώνων τα ονόματα τα οποία είχαν περισσέψει επειδή τα είχαν απορρίψει όλοι οι άλλοι δήμοι. Έτσι, στην περιοχή συναντάμε μέχρι και σήμερα οδούς όπως "Ιπποθοντιδών", "Κειριαδών", "Κυδαντιδών", "Αλόπης", "Πυλάδου" και "Ηούς". Ο θρύλος μάλιστα αναφέρει πως κάποιες από αυτές τις λέξεις δεν έχουν την παραμικρή σημασία απλά έχουν προκύψει από παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις.

Το "Κουλούρι" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών Πετραλώνων, Αντίνοο Δελημπαλταδάκη, ο οποίος μας τόνισε: "Αποφασίσαμε να δράσουμε δυναμικά. Παίρνουμε τηλέφωνο να παραγγείλουμε σουβλάκια και μας κλείνουν το τηλέφωνο στα μούτρα γιατί νομίζουν ότι τους κάνουμε φάρσα μόλις ακούν την οδό που μένουμε. Στις δημόσιες υπηρεσίες μόλις συμπληρώσουμε σε κάποιο έγγραφο τη διεύθυνση μας αμέσως γινόμαστε το ανέκδοτο της ημέρας. Δεν πάει άλλο, θέλουμε κι εμείς μια οδό Δάφνης, Ρόδου, έστω μια οδό Χαριλάου Τρικούπη."

Ο τωρινός πρόεδρος την υπηρεσίας ονοματολογίας οδών, Χρήστος Παπαδόπουλος, δήλωσε σχετικά με τις κινητοποιήσεις : "Δεν θα ανεχτούμε κανέναν εκβιασμό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει και θέλω να επισημάνω στους κατοίκους των Πετραλώνων ότι μας περισσεύουν ακόμη μερικά ονόματα όπως "οδός Χίτλερ", "οδός σκουπιδιών" και "οδός τφξδγσμχκ" επομένως δεν τους παίρνει να συνεχίσουν τον αγώνα τους."


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.