Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Θαύμα στο Κοντόπευκο: Ρολόι φούρνου συγχρονίστηκε με την κανονική ώρα

Λένε πως ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δύο φορές τη μέρα, όμως στην περίπτωση της οικογένειας Βανουάτου από το Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής αυτό που συνέβη ήταν σαφώς πιο αξιοπερίεργο.

Όπως εξιστορεί η γιαγιά της οικογένειας, η 76χρονη Ασπασία, στην κουζίνα του σπιτιού βρίσκεται εδώ και χρόνια εντοιχιζόμενος φούρνος ελληνικής κατασκευής, του οποίου το ρολόι έχει χαλάσει από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του.

«Μερικές φορές κολλάει για μήνες σε μια συγκεκριμένη ώρα, άλλοτε ξεκολλάει αλλά πάει πιο αργά από το κανονικό, κάθε τόσο αναβοσβήνει χωρίς λόγο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα φαγητά έχω κάψει που ήθελαν 45' ψήσιμο στους 200°C», τονίζει με παράπονο η 76χρονη.

Όλα αυτά όμως μέχρι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν η κ. Ασπασία θέλησε να φτιάξει ένα σουφλέ ζυμαρικών για τα παιδιά. Η συνταγή έλεγε 30 λεπτά, έβαλε το φαγητό στον φούρνο και ασυναίσθητα κοίταξε την ώρα που έγραφε ο φούρνος: 8 και τέταρτο. «Δεν την ξαναπατάω» σκέφτηκε αμέσως και κοίταξε την ώρα στην τηλεόραση, όμως προς μεγάλη της έκπληξη έγραφε κι εκεί 20:15.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, 30 λεπτά αργότερα η ώρα στις δύο συσκευές ήταν ακόμα η ίδια και το σουφλέ ήταν έτοιμο, ακριβώς στον χρόνο που έγραφε η συνταγή, ροδισμένο από πάνω όπως πρέπει. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, η 76χρονη φώναξε αμέσως την υπόλοιπη οικογένεια αλλά και τους γείτονες από την πολυκατοικία, ωστόσο κανείς δεν είχε να προσφέρει κάποια εξήγηση.

Το ίδιο άκαρπη απέβη και η επίσκεψη ηλεκτρολόγου το πρωί της Δευτέρας. Ο μάστορας αρκέστηκε να διαπιστώσει πως το ρολόι δουλεύει άψογα, μάλιστα ανοιγόκλεισε και τον γενικό 2-3 φορές χωρίς να αποσυντονιστεί η ώρα, οπότε και εισέπραξε τα 30 ευρώ της επίσκεψης και αποχώρησε.

Πλέον, οι όποιες ελπίδες για εύρεση απαντήσεων στρέφονται στην από κοινού συνέντευξη Τύπου για το θέμα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Άκη Πετρετζίκη το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία τιτλοφορείται «Παστίτσιο με χειροποίητη μπεσαμπέλ: 15 λεπτά προετοιμασία, 25 λεπτά μαγείρεμα».

Πάντως, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ρολόι του φούρνου των Βανουάτων δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.