Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
21°C
 

Λόγο για να πίνει μπύρα βρήκε επιτέλους χάρη στην Amstel με τζίντζερ και λάιμ 28χρονος μιξόλοτζιστ

fssaΙδιαίτερα ευτυχισμένος αισθάνεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Σέρτζιο Χ., ο οποίος εργάζεται ως μιξόλοτζιστ σε γνωστό μπαρ του ιστορικού τριγώνου της Αθήνας.

Ο 28χρονος, μπορεί πια να συμμετέχει σε συζητήσεις σχετικές με κατανάλωση μπύρας και να μην νιώθει κοινωνικά αποκλεισμένος, αφού χάρη στην νέα Άμστερ Radler με τζίντζερ και λάιμ, βρήκε κι εκείνος ένα λόγο να πίνει μπύρα χωρίς να ντρέπεται ή να αισθάνεται πως μειώνει τα στάνταρ του ή προδίδει τις αρχές του.

Το «Κουλούρι» έσπευσε να επικοινωνήσει με τον έμπειρο γητευτή των ουσιών, ο οποίος εμφανώς ανακουφισμένος, μας μίλησε την ώρα που καθισμένος σε ένα παγκάκι απολάμβανε την μπύρα του παίζοντας ταυτόχρονα με τις πολύχρωμες τιράντες του:

«Ένας μιξόλοτζιστ του βεληνεκούς μου, του οποίου τα κοκτέιλ αποτελούν ένα θείο δώρο στον ουρανίσκο σας, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να πίνει ένα τόσο απλό ποτό όπως η μπύρα, η οποία έχει απλά συστατικά όπως η βύνη κι ο λυκίσκος. Πού είναι τα φύλλα μέντας, ο δυόσμος, τα βατραχοπόδαρα, τα πόδια κομοδίνου και τα δάκρυα παλιών πρωθυπουργών που βάζω εγώ σε μερικά από τα καλύτερα ποτά μου; Η προσθήκη τζίντζερ και λάιμ είναι μια έξοχη αρχή, όμως για να με κρατήσει η μπύρα, ελπίζω σύντομα να προσθέσει κι άλλα τέτοια συστατικά».

Όσο για το ενδεχόμενο να παρασκευάσει τη δική του μπύρα, ο Σέρτζιο τόνισε: «Δεν το αποκλείω, αν και θα το κάνω μόνο αν βρω λυκίσκο του 18ου αιώνα», πριν μας κλείσει το τηλέφωνο για να κυνηγήσει τα περιστέρια που θα κοσμούν το νέο του, δροσερό καλοκαιρινό κοκτέιλ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.