Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Θαμώνες μπαρ παραγγέλνουν μια γύρα ακόμα, λες και δίνει σημασία κανείς στο τι πίνουν

Με μια περιστροφική κίνηση του χεριού με τον δείκτη σηκωμένο, συνοδευόμενη από κίνηση των χειλιών που σχημάτιζε τη φράση «άλλη μία γύρα» χωρίς όμως να βγαίνει ήχος, έδωσαν χθες το βράδυ την παραγγελία για ανανέωση των ποτών τους οι Ανέστης και Λεωνίδας, ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ασφαλιστική εταιρεία, που βρέθηκαν σε μπαρ στην περιοχή της Δάφνης για χαλαρό ποτάκι μετά το γραφείο.

Λίγα λεπτά αργότερα, η σερβιτόρα πλησίασε το τραπέζι τους για να τους ρωτήσει τι θα ήθελαν, με τους δύο συνάδελφους και φίλους να επαναλαμβάνουν με μια φωνή: «άλλη μία γύρα». Το κενό βλέμμα της 22χρονης Ευγενίας, η οποία εργάζεται εκεί απογεύματα και βράδια ενώ παράλληλα σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο, οδήγησε σε μια σύντομη και άβολη σιωπή, που διακόπηκε από την προσπάθεια της να μαντέψει τι έπιναν.

«Ένα τζιν με σόδα και ένα ουίσκι κόλα;» ρώτησε, κάνοντας χειρότερα τα πράγματα μιας και οι θαμώνες ασφαλώς δεν έπιναν αυτά αλλά φυσικά, όπως πάντα, βότκα με μπλου κουρακάο (σ.σ. το σωστό είναι κουρασάο) και μαλιμπού ανανά.

«Τόσος κόσμος περνάει κάθε μέρα από εδώ, είμαστε και δίπλα στο μετρό, πού να θυμάμαι τι πίνει ο καθένας» σχολίασε η 22χρονη Ευγενία πηγαίνοντας προς το μπαρ για να δώσει την παραγγελία, ενώ οι δύο συνάδελφοι συνέχισαν την κουβέντα τους κάπως απογοητευμένοι που δεν θυμόταν τα ποτά τους.

Γρήγορα όμως ξεχάστηκαν καθώς η συζήτηση στράφηκε στο αυξημένο κόστος κάλυψης για την υπηρεσία της θραύσης κρυστάλλων που περιλαμβάνει το ανανεωμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της εταιρείας τους, θέμα που τους κίνησε τόσο το ενδιαφέρον ώστε προτού το καταλάβουν τα ποτά τους είχαν και πάλι τελειώσει, με τον Ανέστη να κάνει εκ νέου την περιστροφική κίνηση του χεριού με τον δείκτη σηκωμένο, συνοδευόμενη από κίνηση των χειλιών που σχημάτιζε τη φράση «άλλη μία γύρα».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.