Αφρικανικά πόνι
Mainly clear
21°C
 

Τα rapid test της χρονιάς θα κατατίθενται μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2021

Η ΑΑΔΕ αλλάζει από φέτος τη γνωστή «φορολοταρία», σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και Υγείας που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο ΦΕK.

Μετά τη συλλογή αποδείξεων και τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, οι πολίτες πλέον θα λαμβάνουν «φορολαχνούς» για κάθε covid test που έκαναν μέσα στο 2021.

Για τη συμμετοχή σε κάθε μηνιαία κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη τα rapid test (δύο συμμετοχές), τα self test (μία συμμετοχή) αλλά και τα PCR test (δύο συμμετοχές) που έκανε ο κάθε πολίτης τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Για τη συμμετοχή σε κάθε ετήσια κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, στις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Οι πρώτες φορολοταρίες με λαχνούς τα test θα γίνει τον Ιούνιο και θα πρόκειται για την ετήσια μεγάλη κλήρωση για όλα τα τεστ του 2021, ενώ στη συνέχεια θα γίνονται τρέχουσες κληρώσεις στο τέλος κάθε μήνα.

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να συμμετέχουν στην πρώτη ετήσια κλήρωση, πρέπει να μεταφέρουν στο λογιστή τους φακέλους με αποτελέσματα test ή τσάντες με χρησιμοποιημένα self test σημειωμένα με την ημερομηνία που διενεργήθηκαν και υπογραφή του φορολογούμενου. Εναλλακτικά, μπορούν να τα καταθέτουν στον τμήμα Κ.Φ.Α.Σ. της τοπικής τους εφορίας.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.