Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Ανήσυχος για την «καβάτζα» ελεύθερου κάμπινγκ στην Ανάφη 25χρονος που είναι κατά της ιδιοκτησίας

kavatzaΈντονη ανησυχία σχετικά με την «καβάτζα» του για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ανάφη διακατέχει τον 25χρονο τελειόφοιτο φοιτητή Αρχιτεκτονικής Φίλιππο Λ., ο οποίος με κάθε ευκαιρία δηλώνει την αντίθεσή του στην έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας.

«Η ιδιοκτησία απαλλοτριώνει τον άνθρωπο και τον απομακρύνει από την έμφυτη αλήθεια, το νόημα της ύπαρξής του και από τη Φύση» σημειώνει ο 25χρονος, ο οποίος κάνει ελεύθερο κάμπινγκ στην Ανάφη κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια.

«Κάθε χρόνο έχει και πιο πολύ κόσμο, οικογένειες, παιδιά, άσχετους τύπους που δεν ξέρουν καλά-καλά να στήσουν μια σκηνή. Κι αν ανακαλύψει κανείς την καβάτζα μου και όταν φτάσω είναι πιασμένη; Ήδη φίλοι από το νησί λένε ότι το σαββατοκύριακο είδαν σκηνές» τονίζει.

Προτού αναχωρήσει για την Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι, ο 25χρονος φοιτητής είχε φροντίσει να κρύψει με φύλλα και κλαδιά την «καβάτζα» του και να τοποθετήσει στρατηγικά πετρούλες, κονσέρβες και κουζινικά σε σαφώς χειρότερα σημεία, ώστε να παραπλανήσει επίδοξους καταπατητές. Ακόμη κι έτσι όμως δεν αισθάνεται ασφαλής, καθώς όπως επισημαίνει «αν μαζέψει πολύ κόσμο που δεν έχει πού να στήσει, τότε καμία καβάτζα δεν είναι εξασφαλισμένη».

Πλέον ο 25χρονος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επισκεφθεί νωρίτερα το νησί για να επιθεωρήσει το χώρο, ενώ όπως δηλώνει δεν αποκλείεται τελικά να αναγκαστεί να τοποθετήσει συρμάτινη περίφραξη, παρόλο που το συρματόπλεγμα δεν του αρέσει αισθητικά.

Ρεπόρτερ του «Κουλουριού» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον 25χρονο για να του αποσπάσει μια δήλωση, όμως ο Φίλιππος δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο ενώ η αδερφή του μας ενημέρωσε πως δεν έχει και μονάδες στην τηλεκάρτα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.