Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Δωρεάν διακοπές στο Metaverse θα μπορούν να κάνουν με τους κωδικούς του TaxisNet οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Εκτός από το παραπάνω μέτρο όμως, για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές ούτε με αυτή την κάρτα, θα προσφέρονται δωρεάν πακέτα διακοπών στο Metaverse. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, το αντίστοιχο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδίασε όλα τα ελληνικά νησιά και αρκετούς ακόμη δημοφιλείς προορισμούς σε ψηφιακό περιβάλλον.

Με δήλωσή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε περήφανα ότι από φέτος, οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, χρησιμοποιώντας απλώς τους κωδικούς τους στο TaxisNet θα μπορούν να πραγματοποιούν κρατήσεις σε όποιο κατάλυμα και σε όποιο μέρος του Μetaverse επιθυμούν για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Ήδη μάλιστα η χώρα μας σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το μέτρο και σε κατοίκους του εξωτερικού, με περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινώνονται άμεσα. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.