Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Sunny
21°C
 

Podcast ξεκινούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Ολοένα και περισσότερα άτομα εισάγουν τα podcast στην καθημερινή τους ψυχαγωγία, καθώς μπορούν να ενημερωθούν, να γελάσουν, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες και να ακούσουν κάτι διαφορετικό, έξω από τα συνηθισμένα.

Όλο και περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί παράγουν podcast, με τον τελευταίο να μην είναι άλλος από τα ΕΛ.ΤΑ. τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν μετά από τη μεγάλη επιτυχία του podcast «ΚΒΣ» από την εφορία Χαλανδρίου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν δημιουργήσει με πολύ μεράκι και πάθος ένα απίστευτο ελληνικό podcast, το οποίο διαθέτει και εξερευνά μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ψυχολογία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες και συνολικότερα οποιοδήποτε θέμα μπορεί να απασχολήσει και να προβληματίσει κάποιο άτομο. Θα ονομάζεται «Συστημένο», αναμένεται σε όλες τις εφαρμογές podcast τη Δευτέρα, και θα έχει δύο επεισόδια εβδομαδιαίως.

Τις Δευτέρες, το πρόγραμμα είναι πιο ελεύθερο και θα περιλαμβάνει είτε συζητήσεις στο στούντιο είτε ιστορίες με πρωταγωνιστές υπάλληλους των ΕΛ.ΤΑ. Στο πρώτο επεισόδιο μπορείτε για παράδειγμα να ακούσετε τη διήγηση των περιπετειών και του εφηβικού έρωτα που έζησε η 19χρονη τότε - 38χρονη σήμερα - Ευτυχία το καλοκαίρι του 2003 κατά τη δίμηνη εργασία της στην Αστυπάλαια.

Κάθε επεισόδιο κλείνει με την ενότητα «μάντεψε το γράμμα» όπου δυο υπάλληλοι τραβούν τυχαία ένα γράμμα από ταχυδρομικό σάκο, διαβάζουν το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη και δημιουργούν με τη φαντασία τους το περιεχόμενο του γράμματος το οποίο και «αναγιγνώσκουν» στον αέρα. Στη συνέχεια ανοίγουν το φάκελο, διαβάζουν το αληθινό γράμμα, το οποίο και καταστρέφουν στη συνέχεια.

Κάθε Παρασκευή το podcast θα είναι εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο ακολουθεί τον 52χρονο ταχυδρόμο Φάνη Χριστοφόρου, κατά την καθημερινή του εργασία παραδίδοντας γράμματα στη γειτονιά των κάτω Πατησίων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ο κύριος Φάνης διηγείται ιστορίες από τα παλιά, και συναντάει γνώριμους ανθρώπους της γειτονιάς που απολαμβάνει τις υπηρεσίες του τα τελευταία 25 χρόνια.

Το «Κουλούρι», ως χορηγός επικοινωνίας του νέου εγχειρήματος, εξασφάλισε τα πρώτα τρία επεισόδια και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως δεν έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο. Με ένα μοναδικό τρόπο, τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν τη διήγηση με το χιούμορ και το συναίσθημα με έναν αληθινό και φυσικό τρόπο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.