Αφρικανικά πόνι
Clear sky
31°C
 

Skroutz Flush: Το νέο σύστημα παράδοσης πακέτων μέσω του αποχετευτικού δικτύου

Σε μια κίνηση υψηλής καινοτομίας που αναμένεται να φέρει τα «πάνω κάτω» στο ηλεκτρονικό εμπόριο προχωρά η Skroutz σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία κούριερ Skroutz Last Mile, όπως μας μετέφερε ένας εκ των συνιδρυτών της τελευταίας σε βιντεοκλήση από το WC της εταιρείας.

Όπως εξήγησε, για τις υπηρεσίες delivery εντός της ίδιας ημέρας που αναμένεται να ξεκινήσουν πιλοτικά λίγο πριν το Πάσχα, θα χρησιμοποιηθεί το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης της Αττικής. Το αποχετευτικό δίκτυο παρέχει υψηλό επίπεδο διασύνδεσης και φτάνει μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του λεκανοπεδίου αλλά και ολόκληρης της επικράτειας, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες διακίνησης.

Οι υπάλληλοι της Skroutz Last Mile θα «τροφοδοτούν» το σύστημα με τα ειδικά συσκευασμένα πακέτα που θα περιέχουν τις παραγγελίες των καταναλωτών και χρησιμοποιώντας «έξυπνους» σένσορες, γυροσκόπιο και GPS θα βρίσκουν το δρόμο τους προς την τουαλέτα του εκάστοτε πελάτη. Εκείνος ή εκείνη θα ειδοποιείται με SMS μερικά λεπτά πριν, προκειμένου να φροντίσει για την παραλαβή του πακέτου, ενώ φυσικά θα ισχύσουν περιορισμοί για ογκώδη αντικείμενα.

Με τον τρόπο αυτό τα πακέτα θα φτάνουν εντός της κατοικίας των χρηστών του Skroutz μόλις σε διάστημα μίας ώρας από την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους.

Η υπηρεσία έχει λάβει την εμπορική ονομασία Skroutz Flush και ήδη χρησιμοποιείται εσωτερικά από τους εργαζόμενους της Skroutz, οι οποίοι κάνουν καθημερινά ουρές έξω από τις εγκαταστάσεις υγιεινής της εταιρείας.

Οι συντάκτες του «Κουλουριού» ανυπομονούν να δοκιμάσουν τη νέα εμπειρία ολοκλήρωσης των ηλεκτρονικών αγορών και θα επανέλθουν για να περιγράψουν αναλυτικά την εμπειρία τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.