Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Τα ιπτάμενα οχήματα της Amazon θα μεταφέρουν τις ειδοποιήσεις για τον νέο φόρο ακινήτων

1385949215000-AmazonPrimeAir Τα ιπτάμενα οχήματα (drones) της Amazon θα μεταφέρουν τις ειδοποιήσεις για τον νέο φόρο ακινήτων στα σπίτια των πολιτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Kυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μετά την ανακοίνωση εγκατάστασης δωρεάν wi-fi σε όλη την επικράτεια αποφάσισε να προχωρήσει και άλλο το «φλέρτ» του με την υψηλή τεχνολογία.

«Είναι ανόητο, άδικο, ανεπίτρεπτο και κυρίως ανεύθυνο από μέρους της πολιτείας να γίνεται μέσω ταχυδρομείου η διανομή των ειδοποιήσεων. Θέλει ο έντιμος και υπεύθυνος πολίτης να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα και πρέπει να περιμένει στωικά τον ταχυδρόμο να φέρει το πολυπόθητο απόκομμα, γεμάτος μάλιστα άγχος ότι μπορεί να παραπέσει. Θέλουμε την Ελλάδα στον 21ο αιώνα ή στον μεσαίωνα; Ας το αποφασίσουμε πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση προς τιμήν του iPad στην οποία παρευρέθηκε.

Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς μίλησε ο ίδιος προσωπικά με τον βοηθό του ιδιοκτήτη της Amazon Τζεφ Μπέζος προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός ως φανατικός αναγνώστης τεχνολογικών ιστοσελίδων, γνώριζε καλά πως ενώ τα ιπτάμενα οχήματα της Amazon είναι ήδη πλήρως λειτουργικά, θα αργήσουν να χρησιμοποιηθούν στην Αμερική καθώς ετοιμάζεται σχετική νομοθεσία η οποία θα πρέπει να πάρει υπόψη της την ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με τον βοηθό του κ. Μπέζος, ο κ. Σαμαράς πρότεινε να δοκιμαστούν άμεσα στην Ελλάδα τα ιπτάμενα οχήματα. «Δώστε μου δύο βδομάδες και θα έχετε το νομοσχέδιο που χρειάζεστε», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Τέλος, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις αρκετών βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι εκδήλωσαν την ανησυχία τους πως τα ιπτάμενα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για να ενταθούν οι ψεκασμοί στους πολίτες.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.