Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Ακραία συμπτώματα μανίας εκδήλωσε χιμπατζής που παρακολουθούσε καθημερινά εκπομπές του Στέφανου Χίου

chimpanzeeΕξαιρετικά βίαια συμπεριφορά με εξάρσεις εκδικητικής μανίας και ανεξέλεγκτης οργής εκδήλωσε 4χρονος χιμπατζής, ο οποίος για διάστημα δυόμισι εβδομάδων παρακολουθούσε καθημερινά εκπομπές του Στέφανου Χίου στα πλαίσια επιστημονικού προγράμματος με στόχο την καλύτερη κατανόηση της βιοχημικής λειτουργίας του εγκεφάλου σε συνθήκες ακραίου στρες.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των εκπομπών «Μακελειό», «Εκρηκτικό Δελτίο» και «Ανατρεπτικό Δελτίο» με τον μαχητικό δημοσιογράφο, οι επιστήμονες κατέγραφαν λεπτομερώς την εγκεφαλική λειτουργία του χιμπατζή, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου, καθώς και στην έκκριση ορμονών όπως η τεστοστερόνη και η αδρεναλίνη. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ελπίζουν πως θα είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την καλύτερη κατανόηση σοβαρών νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ενεργοποιούνταν κυρίως τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με το φόβο, το θυμό και το αίσθημα φυγής, ενώ εκκρίνονταν μεγάλες ποσότητες ορμονών που παραδοσιακά συνδέονται με την υπερβολική εφίδρωση και την ανάπτυξη έντονης τριχοφυΐας στη μύτη και στα αυτιά.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, ο μέχρι πρότινος ήρεμος, καλοσυνάτος και αξιαγάπητος χιμπατζής εμφάνισε από την πρώτη μέρα βαριά καταθλιπτικά συμπτώματα, ενώ μετά την πρώτη εβδομάδα παρακολούθησης οι εκφράσεις του προσώπου του είχαν γίνει πιο σκοτεινές και έδειχνε ήδη σαφή σημάδια υποβόσκουσας μανίας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας ο 4χρονος χιμπατζής ξεκίνησε το κάπνισμα, απομονώθηκε τελείως από το κοινωνικό του περιβάλλον και άρχισε να εκδηλώνει ξεσπάσματα ακραίας οργής και μίσους κατά των υπόλοιπων χιμπατζήδων, οι οποίοι φαινόταν να πιστεύει ότι συνωμοτούν εναντίον του και θέλουν το κακό του.

Το πείραμα διεκόπη πρόωρα μετά από παρέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων που πλέον απειλούν την επιστημονική ομάδα με μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι κανένα έμψυχο ον δεν πρέπει να υποβάλλεται στο βασανιστήριο του να παρακολουθεί τον Στέφανο Χίο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.