Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Σκουπιδιάρης του δήμου Αθηναίων αναρωτιέται γιατί κάποιοι κάδοι είναι μπλε και άλλοι πράσινοι

mple_prasinoi_kadoiΙδιαίτερα μπερδεμένος σχετικά με το γιατί κάποιοι κάδοι απορριμάτων είναι μπλε και άλλοι πράσινοι δηλώνει 35χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, ο οποίος προσθέτει πως μετά από 4 χρόνια στο επάγγελμα, μόλις τον τελευταίο μήνα συνειδητοποίησε τη διαφορά στο χρωματισμό.

Ο 35χρονος Σάββας Τ. συνέχισε αναφέροντας πως παρόλο που αρχικά ένιωσε έκπληξη πλέον αντιμετωπίζει θετικά την πολυχρωμία των κάδων, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ωραίο το πράσινο αλλά πολύ μονότονο, τώρα που υπάρχουν και μπλε κάδοι ανοίγει πιο πολύ το μάτι».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το είχα προσέξει τόσα χρόνια. Ίσως επειδή η συγκομιδή των σκουπιδιών γίνεται συνήθως βράδυ που δεν έχει πολύ φως, άλλωστε το μπλε και το πράσινο είναι κοντινά χρώματα. Πάντως είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στη ρουτίνα της δουλειάς μας, η οποία πολλές φορές μπορεί να γίνει αρκετά βαρετή» σημείωσε, εκφράζοντας ωστόσο την απορία για τους λόγους ύπαρξης αυτής της διχρωμίας.

«Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει μόνο για αισθητικούς λόγους, κάποια αιτία θα υπάρχει, ποια όμως;» διερωτήθηκε.

Όπως μεταφέρουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του, το βράδυ που ο 35χρονος πρόσεξε τη διαφορά γύρισε στο σπίτι ενθουσιασμένος όσο και απορημένος ρωτώντας τους πάντες αν έχουν δει τους νέους μπλε κάδους ενώ τηλεφώνησε και σε πολλούς συναδέλφους του, για να διαπιστώσει τελικά ότι κανείς δεν ήταν σε θέση να τον διαφωτίσει σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του μπλε χρώματος.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Σάββας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθεί απευθείας στην πολιτική ηγεσία του δήμου Αθηναίων, μήπως εκείνοι μπορούν να λύσουν τις απορίες του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.