Δεν ξέρεις τι να φορέσεις
Mostly sunny
20°C
 

Τρίτη αιτία τραυματισμών για φέτος τα ατυχήματα λόγω των popup «Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας»

Στη σκιά της τραγωδίας στο Ίλιον με μία γυναίκα 37 ετών να χάνει τη ζωή της υποκύπτοντας στα τραύματά της, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί λόγω των popup «Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας» έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον καθένα.

Οι τραυματισμοί λόγω popup είναι  συνήθως δύο ειδών: ο πιο συχνός προκύπτει λόγω ξαφνιάσματος, με τον τραυματία να τινάζεται με δύναμη πίσω με αποτέλεσμα να χτυπάει σε έπιπλα ή στο πάτωμα με το κεφάλι. Λιγότερο συχνά, το ίδιο το popup χτυπάει τον χρήστη του υπολογιστή ή της κινητής συσκευής απευθείας. Σοβαρότερα τραυματίζονται έτσι όσων το popup καρφώνεται στο μάτι ή φράζει την αναπνευστική οδό.

Πρόσφατη ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τους συνήθεις λόγους τραυματισμών μέσα στο σπίτι. Κατά την ανάλυση αυτή αποκαλύπτεται πως τα popup περί ιδιωτικότητας είναι η τρίτη κατά σειρά αιτία τραυματισμών μετά από την κακή τεχνική στο αρασέ ζετέ και το περπάτημα χωρίς παπούτσια δίπλα σε έπιπλα.

Τι μπορεί να συμβεί μετά από χτύπημα από popup; Ο ιατρός Ιάσων Παπαδόπουλος εξηγεί:

Απλό οίδημα (καρούμπαλο) που προέρχεται από ρήξη αιμοφόρων αγγείων του κρανίου και του δέρματος.

Κεφαλόπονος ή πονοκέφαλος. Συμβαίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% μετά από τραυματισμό από popup.

Έμετοι. Περίπου το 10% των τραυματιών έχουν τουλάχιστον έναν εμετό συνήθως αμέσως μετά τον τραυματισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Συνήθως ο εμετός αυτός είναι το αποτέλεσμα του φόβου και του πόνου.

Απώλεια συνείδησης. Σε ποσοστό περίπου 5% όσων υπόκεινται σε μέτριο τραυματισμό κεφαλής παρουσιάζεται απώλεια συνείδησης για λίγα δευτερόλεπτα.

Σπασμοί. Λιγότερο από 1% των τραυματιών παρουσιάζουν σπασμούς μετά από χτύπημα με popup. Λίγα από αυτά έχουν εγκεφαλική βλάβη και η αξονική τομογραφία είναι η εξέταση που συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Φήμες που λένε πως το κοινό δεν έχει λόγο να φοβάται γιατί μπορεί χωρίς συνέπειες να επιλέξει πως δεν αποδέχεται cookies προς το παρόν ελέγχονται.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.