Ιουλιανά
Mainly clear
30°C
 

38χρονος που είχε πάντα μαζί του ανοιχτήρι για μπύρες, πλέον έχει κόφτη για πούρα

Σε μια νέα εποχή έχει περάσει το μπρελόκ με τα κλειδιά του 38χρονου Μιχάλη, ιδιωτικού υπαλλήλου από το Κρυονέρι Αττικής, όπου μέχρι πρότινος είχε περίοπτη θέση ένα ανοιχτήρι για μπύρες ενώ πλέον δεσπόζει ένας κόφτης για πούρα.

Επί χρόνια, οι φίλοι του είχαν να το λένε. Ενώ δεν το χρειαζόταν στα αλήθεια, μιας και ήξερε ασφαλώς να ανοίγει μπύρα με αναπτήρα ή ακόμα και με τον αγκώνα, ο Μιχάλης πάντα είχε μαζί του ένα ανοιχτήρι στα κλειδιά του. Έτσι, κανείς από την παρέα δεν κινδύνευσε ποτέ να βρεθεί με κλειστό μπουκάλι μπύρας και να μην μπορεί να το ανοίξει.

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν σε μια μάζωξη σε σπίτι φίλου με τον Μιχάλη και κάποια στιγμή πήγα να ανοίξω μια μπύρα και ασυναίσθητα έπιασα τα κλειδιά του που ήταν πάνω στο τραπέζι. Προσπάθησα αλλά δεν άνοιγε και μετά συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ανοιχτήρι αλλά κόφτης για πούρα. Δεν σας κρύβω ότι σοκαρίστηκα, δεν ήξερα καν ότι καπνίζει πούρα» εξομολογείται στο «Κουλούρι» ο Ανέστης, παιδικός φίλος του Μιχάλη, που εκείνη τη στιγμή είδε την παιδική και νεανική τους ηλικία να περνάει μπροστά από τα μάτια του, από τα σχολικά τους χρόνια στο Κρυονέρι μέχρι την εποχή που ήταν μαζί φοιτητές στη Ναύπακτο και αργότερα όταν ζούσαν σε διπλανές πολυκατοικίες στα σύνορα Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης επιμένει ότι έχει βγάλει εδώ και χρόνια το ανοιχτήρι από το μπρελόκ του, μπορεί να έχει περάσει και μια δεκαετία ήδη, ενώ επισημαίνει πως η ενασχόληση με τα πούρα είναι ένα φυσιολογικότατο χόμπι για άνδρες της ηλικίας του, άσχετα που δεν έχει και πολύ νόημα αφού δεν κατεβάζεις τον καπνό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.