Ιουλιανά
Clear sky
29°C
 

32χρονη που απειλεί ότι θα μεταναστεύσει τα τελευταία 13 χρόνια, δεν φεύγει με τίποτα

Και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στη δουλειά της η 32χρονη Ναταλία Κ., η οποία απειλεί φίλους, οικογένεια και συνεργάτες πως θα μεταναστεύσει από τον Απρίλιο του 2010.

Η πρώτη φορά που η Ναταλία ανέφερε πως θα μεταναστεύσει το συντομότερο, αφήνοντας τον γιδότοπο για μια πιο πολιτισμένη χώρα, ήταν το απόγευμα της 23η Απριλίου του 2010, τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Η 19χρονη τότε, σκεφτόταν να αναζητήσει δουλειά στην Γερμανία ως digital marketing expert αλλά, λίγο η ρουτίνα της καθημερινότητας, λίγο οι έξοδοι με φίλους και συμφοιτητές, δε βρήκε τελικά τον χρόνο ψάξει την αγορά εργασίας στην «Μπούντες-ρεπουμπλίκ».

Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα, η Ναταλία διατηρεί έναν μέσο όρο δύο με τριών άμεσων ή έμμεσων απειλών την εβδομάδα, με αποδέκτες συνήθως τους ακολούθους της στα κοινωνικά δίκτυα. Οι απειλές κυμαίνονται από ένα ξεκάθαρο «θα φύγω για το εξωτερικό και θα κλαίτε» μέχρι πιο υπόγειες απειλές που δείχνουν πως το έχει συνεχώς στο μυαλό της, όπως το «η φίλη μου η Ηλέκτρα άνοιξε νυχάδικο στο Βούπερταλ και τα πάει περίφημα».

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μάθαμε πως - αν και έτοιμη να φύγει ανά πάσα στιγμή - οι κύριοι λόγοι που την κρατούν πίσω είναι:

  1. 1. Ο καιρός και ο ήλιος της Ελλάδας
  2. 2. Η συναισθηματική ψυχρότητα των άλλων ευρωπαϊκών λαών
  3. 3. Οι φίλοι της
  4. 4. Η θάλασσα
  5. 5. Η οικογένειά της
  6. 6. Η συγγραφή βιογραφικού στα πρότυπα του Europass
  7. 7. Το αγόρι της
  8. 8. Το φαγητό
  9. 9. Τα υψηλά ενοίκια στο εξωτερικό
  10. 10. Η γλώσσα

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε στην Ναταλία να ανοίξει τα φτερά της εάν τελικά το αποφασίσει, ή εναλλακτικά ας κάτσει εδώ να παλέψει αν αγαπάει τον τόπο της - σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι αποκλειστικά δική της.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.