Ιουλιανά
Clear sky
37°C
 

Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ανακαλύπτει ότι του αρέσει να βάζει μπατονέτες στη μύτη του

Ριζική είναι η μεταστροφή των προτιμήσεων των πολιτών ως αποτέλεσμα των self και rapid test στα οποία υποβάλλονται τακτικά για τη μετάβαση στην εργασία, την επιβίβαση σε πλοία, αεροπλάνα και άλλα μέσα μεταφοράς καθώς και την απλή πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Όπως προκύπτει από έρευνα του ανεξάρτητου ερευνητικού οργανισμού «διαΝΟΗσις» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που συνειδητοποιούν καθημερινά ότι απολαμβάνουν να βάζουν μπατονέτες στα ρουθούνια τους και σκοπεύουν να κρατήσουν αυτή τη συνήθεια και μετά το τέλος της πανδημίας. «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι είναι αυτό που προκαλεί το αίσθημα της απόλαυσης, αν είναι το γαργάλημα του ρινικού χόνδρου ή κάτι άλλο, όμως φαίνεται ότι όσο πιο μακριά η μπατονέτα τόσο το καλύτερο», δηλώνουν οι ερευνητές.

«Σχεδόν 2 στους 3 ερωτηθέντες μας είπε ότι το απολαμβάνει και θα έκανε self test κάθε μέρα αν ήταν δωρεάν. Στην ερώτηση τι τους θυμίζει η αίσθηση και γιατί τους αρέσει, οι περισσότεροι δεν έχουν απάντηση ενώ πολλοί καταφεύγουν σε αφηρημένες παρομοιώσεις, όπως ότι μοιάζει με το να τρως παγωτό καϊμάκι ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα», σημειώνουν, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η έρευνα συνεχίζεται.

Τα πρώτα αυτά αποτελέσματα έγιναν δεκτά με σκεπτικισμό από την επιστημονική κοινότητα και προκάλεσαν την οργή της Ιεράς Συνόδου, που διαμήνυσε ότι οποιοδήποτε αίσθημα απόλαυσης είναι απολύτως καταδικαστέο. Στον αντίποδα, ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση της Ένωσης Νηπίων Ελλάδας, τα οποία εξέφρασαν τη συμφωνία τους και παρότρυναν τους ενήλικες να δοκιμάσουν επίσης με πλαστελίνες, τουβλάκια lego ή μικρά στρατιωτάκια.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.